Vesti > Svet

Putin: ZAPAD i VLADAJUĆA ELITA u SAD odgovorni su za KRIZU na BLISKOM ISTOKU

Pobunjenici su upali na aerodrom sa namerom da napadnu Jevreje koji su doleteli iz Tel Aviva

Izvor: K1info/Tanjug

31/10/2023 > 16:38

podeli vest:

Putin:  ZAPAD i VLADAJUĆA ELITA u SAD odgovorni su za KRIZU na BLISKOM ISTOKU
Foto: Grigory Tanjug/AP Photo/Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo


Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je s najvišim vladinim i bezbednosnim zvaničnicima o jačanju mera za suzbijanje spoljnog mešanja, posle nereda u Dagestanu proteklog vikenda, saopštio je danas Kremlj.

Putin je na početku sastanka članova njegovog Saveta bezbednosti u ponedeljak, optužio Zapad i Ukrajinu da izazivaju nemire u Rusiji, nakon što su pobunjenici u pretežno muslimanskoj republici Dagestan upali na aerodrom s namerom da napadnu Jevreje koji su doleteli iz Tel Aviva, preneo je Rojters.

On je optužio Zapad i vladajuću elitu u SAD da su odgovorni i za krizu na Bliskom istoku i rekao da se Rusija bori sa istim silama iz senke na ratištima Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je na sastanku u ponedeljak bilo reči o "jačanju mera za suzbijanje tog istog spoljnog mešanja, uključujući spoljne manipulacije informacijama koje mogu da izazovu situaciju u zemlji poput one na Bliskom istoku".

On je dodao da Moskva analizira događaje u Mahačkali, kako bi smanjila rizik od ponavljanja. Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u incident na aerodromu u Mahačkali.

Ostavite komentar