Vesti > Svet

TURČIN koji je OTEO ćerku (4) UHAPŠEN: Okončana TALAČKA KRIZA kriza na aerodromu u NEMAČKOJ

Policija je saopštila da niko nije povređen

Izvor: K1info

05/11/2023 > 07:26 >> 15:07

podeli vest:

TURČIN koji je OTEO ćerku (4) UHAPŠEN: Okončana TALAČKA KRIZA kriza na aerodromu u NEMAČKOJ
Foto: Tanjug/AP


Talačka kriza u Hamburgu okončana je posle 18 sati, osumnjičeni je uhapšen, a njegova ćerka (4) je nepovređena, saopštila je policija.

Kriza je počela u subotu uveče, kada je muškarac prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Navodi se da je otac (35), državljanin Turske iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom jeziku, da se pregovori bili dugi i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Podsetimo, neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom.

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke. On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

 

Iz časa u čas:

10.25 Policija savetovala putnike da ne koriste aerodrom u Hamburgu

Nemačka policija savetovala je danas putnike da ne planiraju korišćenje aerodrom u Hamburgu, zbog toga što muškarac na tom aerodromu i dalje drži četvorogodišnju ćerku kao taoca. Aerodrom u severnom delu Hamburga zbog toga je od subote uveče zatvoren za putnike, a letovi su otkazani.

07.23 Aerodrom i dalje zatvoren

Avion u Hamburgu i dalje je zatvoren jer još nije okončana talačka kriza koja je započela sinoć oko 20 sati kada je naoružan muškarac "audijem" bez registarskih oznaka probio zaštitnu ogradu "audijem" i izašao na pistu.

07.20 Policija se ponovo oglasila, pregovarali sa muškarcem na turskom

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Foto: Tanjug/AP

00.13 Avion bio pun putnika kada je otmičar stigao

Avion ispod kojeg je osumnjičeni parkirao svoj audi, u kojem drži najmanje jedno dete, bio je pun putnika i spreman za poletanje. Letelica je u međuvremenu evakuisana, potvrđeno je iz policije.

23.53 Drama na aerodromu traje već više od tri sata

Iako je policija saopštila da je stupila u kontakt sa osumnjičenim, nema naznaka o okončanju talačke krize koja traje od 20 časova.

23.10 U vozilu četvorogodišnje dete

Sa muškarcem je u vozilu četvorogodišnje dete.

Policija saopštila da se proverava da li ima još nekog u vozilu osim deteta i napadača.

23.00 Jedno dete sigurno u kolima

Iz nemačke policije je navodno potvrđeno da je sa osumnjičenim jedno dete u kolima, dok se i dalje proverava da li je i drugo dete u vozilu.

22.51 Aerodrom izdao saopštenje

Aerodrom u Hamburug obavestio je svoje putnike da su svi planirani letovi za večeras otkazani i da putnici kontaktiraju aviokompanije direktno za sve informacije.

22.28 Uspostavljen kontakt sa otmičarem

Iz policije su potvrdili da su uspeli da uspostave kontakt sa osumnjičenim.

 

Foto: Tanjug/AP

 
22.22 Molotovljev koktel bacio na pistu

Najmanje jedan Molotovljev koktel izbačen je iz aviona na pistu. Vatrogasci su polili avion, kako ne bi došlo do požara.

22.19 Audi zaustavio kod aviona

Prema poslednjim informacijama, napadač je vozilo zaustavio ispod aviona koji je imao zakazan termin za poletanje. Nije u ovom trenutku poznato da li u letelici ima putnika.

22.15 Ispaljeno više hitaca iz vozila

Sa muškarcem u automobilu je, kako se veruje, dvoje dece. Policija je potvrdila da je ispaljeno najmanje dva hica iz vozila.

22.13 Pregovarački timovi pozvani na lice mesta

Policija je angažovala pregovaračke timove da razgovaraju sa otmičarem.

Ostavite komentar