Vesti > Svet

Bajden uveo SANKCIJE protiv 2 IZRAELSKA ENTITETA na okupiranoj Zapadnoj obali! Evo i zbog čega

Oni su dodati na listu sankcionisanih subjekata, navodi se na sajtu Kancelarije za kontrolu strane imovine

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

14/03/2024 > 16:59

podeli vest:

Bajden uveo SANKCIJE protiv 2 IZRAELSKA ENTITETA na okupiranoj Zapadnoj obali! Evo i zbog čega
Foto: Pixabay.com


Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena uvela je danas sankcije protiv dva izraelska entiteta na okupiranoj Zapadnoj obali.

Američko Ministarstvo finansija dodalo je dva entiteta, Mošes Farm i Zvis Farm, kao i tri izraelska državljana, na listu sankcionisanih subjekata, navodi se na sajtu Kancelarije za kontrolu strane imovine.

Portal Aksios je kasno sinoć objavio, pozivajući se na tri američka zvaničnika, da će ispostave biti sankcionisane, jer su korišćene kao baza za napade na Palestince od strane doseljenika za koje se smatra da su ekstremisti.

Administracija je u februaru uvela sankcije četvorici Izraelaca koje je optužila da su bili uključeni u nasilje na Zapadnoj obali, signalizirajući rastuće nezadovoljstvo SAD politikom izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Administracija je tada saopštila da izraelsko širenje naselja na Zapadnoj obali nije u skladu sa međunarodnim pravom, što je signal da se vraća dugogodišnjoj američkoj politici po tom pitanju koje je preokrenula prethodna administracija Donalda Trampa.

 

Ostavite komentar