Vesti > Svet

"VUK SAMOTNJAK" optužen je za pokušaj ubistva Roberta Fica: Ponovo se oglasio SLOVAČKI MINISTAR i izneo nove detalje

Zvaničnik bolnice u kojoj se nalazi Fico je rekao da je on u ozbiljnom, ali stabilnom stanju

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

16/05/2024 > 15:09

podeli vest:

"VUK SAMOTNJAK" optužen je za pokušaj ubistva Roberta Fica: Ponovo se oglasio SLOVAČKI MINISTAR i izneo nove detalje
Foto: AP Photo/Denes Erdos


Slovački ministar unutrašnjih poslova Matus Šutaj Eštok izjavio je danas da je "vuk samotnjak" optužen za pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica.

On nije precizirao šta je bio motiv napada, preneo je AP.

U međuvremenu, zvaničnik bolnice u kojoj se nalazi Fico je rekao da je on u ozbiljnom, ali stabilnom stanju.

Stanje Fica i dalje je ozbiljno i lekari čine sve da ga stabilizuju, izjavio je zamenik premijera i ministar odbrane Robert Kalinjak, preneo je TASS.

- Stanje Roberta Fica je i dalje ozbiljno, lekari čine sve da stabilizuju pacijenta - rekao je on posle hitne sednice Saveta bezbednosti i Vlade.

Prema njegovim rečima, još ne može da se kaže da se situacija razvija pozitivno i da njegov život više nije u opasnosti.

- Povrede su veoma ozbiljne - naglasio je Kalinjak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke je, u međuvremenu, saopštilo da je pojačalo obezbeđenje državnih službenika, političara i medija zbog pokušaja atentata, preneo je TASR.

Slovački ministar unutrašnjih poslova Matus Šutaj Eštok rekao je ranije danas da je napad na slovačkog premijera Roberta Fica bio politički motivisan i da je napadač odluku o tome doneo nakon predsedničkih izbora pre više od mesec dana.

Foto: Tanjug/AP/Geert Vanden Wijngaert

 

Kako je preneo portal Pravda, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, rekao je da je ponosan na svoj čin. 

Na društvenim mrežama kruži video-snimak na kojem se vidi Cintula u hodniku, sa povredom glave, kako govori ''Ne slažem se sa politikom vlade''.

Zatim se čuje muški glas koji pita privedenog Cintulu šta je odlučio da uradi povodom toga.

- Mediji su likvidirani. Zašto je napadnuta Radio televizija Slovačke (RTVS)? Zašto je smenjen sudija Mazak (bivši predsednik Sudskog saveta) - pita Cintula, nakon čega se snimak završava.
 

Ostavite komentar