Vesti > Svet

DANAS SAHRANA IRANSKOG PREDSEDNIKA RAISIJA! U Ambasadi Irana u Beogradu otvorena KNJIGA ŽALOSTI do petka

U nesreći je stradao i ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahijan i još sedam osoba

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

21/05/2024 > 08:17

podeli vest:

DANAS SAHRANA IRANSKOG PREDSEDNIKA RAISIJA! U Ambasadi Irana u Beogradu otvorena KNJIGA ŽALOSTI do petka
Foto: Shutterstock


Iranci će ispratiti danas na večni počinak predsednika Ebrahima Raisija, koji je poginuo u padu helikoptera na severozapadu zemlje.

Ispraćaj predsednika obaviće se u Tabrizu, gradu u koji je krenuo kada se dogodila nesreća, a njegovo telo će naknadno biti preneto u Teheran.

U nesreći je stradao i ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahijan i još sedam osoba.

Iranski mediji objavili su snimak na kojem se vidi da su Reisijev i Abdolahijanov sanduk stavljeni jedan kraj drugog i prekriveni zastavama Irana.

Kako prenose mediji, pogrebni obred za predsednika Irana i ostale nastradale putnike počeće u 9.30 časova po lokalnom vremenu.

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei objavio je petodnevnu žalost nakon smrti iranskog predsednika.

Foto: Shutterstock

 
Knjiga žalosti u Ambasadi Irana povodom pogibije predsednika od danas do petka

Knjiga žalosti u Ambasadi Irana povodom pogibije iranskog predsenika Ebrahima Raise i drugih zvaničnika biće otvorena od danas do petka.

Ambasada Irana saopštila je da je knjigu otvorila u nedelju, a da će svi zainteresovani moći da se upišu u navedenom roku u zgradi Ambasade na adresi Mihaila Mike Jankovića 3, od 10 do 15 časova.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i još šest zvaničnika i članova posade, poginuli su u nedelju u padu helikoptera na severozapadu Irana.

Pored iranskog predsednika Ebrahima Raisija i ministra inostranih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, identifikovano je još, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.
 

 

Ostavite komentar