Vesti > Svet

Napadi na NEVINE u Gazi više se ne mogu opravdati: ITALIJANSKI MINISTAR upozorava da je SITUACIJA SVE TEŽA!

Izraelska vojska saopštila je da je izvela precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

27/05/2024 > 17:02

podeli vest:

Napadi na NEVINE u Gazi više se ne mogu opravdati: ITALIJANSKI MINISTAR upozorava da je SITUACIJA SVE TEŽA!
Foto: Tanjug/AP Photo/Adel Hana


Napadi na palestinske civile u Gazi "više se ne mogu opravdati", izjavio je danas italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto.

- Postoji sve teža situacija u kojoj je palestinski narod bez obzira na prava nevinih muškaraca, žena i dece koji nemaju nikakve veze s Hamasom i to se više ne može opravdati. S očajem pratimo situaciju - rekao je Krozeto, a prenosi Rojters.

On je naveo da se Italija u principu slaže sa izraelskim odgovorom na napad Hamasa 7. oktobra na jug Izraela, ali je dodao da se mora napraviti razlika između te militantne grupe i palestinskog naroda.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni i šef diplomatije Antonio Tajani sastali su se za vikend sa palestinskim premijerom  Mohamedom Mustafom, ponovivši svoju podršku ideji prekida vatre i pozvali Hamas da oslobodi izraelske taoce.

U vazdušnim napadima izraelske vojske na grad Rafu na jugu Pojasa Gaze juče je ubijeno najmanje 40 civila, nakon što su rakete pogodile šatore u severozapadnom delu grada, gde su smešeteni Palestinci koji su sklonili od napada izraelske vojske u drugim delovima Gaze.

Izraelska vojska saopštila je da je izvela precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa, gde su se okupljali visoki zvaničnici te palestinske militantne grupe.
 

Ostavite komentar