Vesti > Svet

PROTEST POPUT HOROR FILMA! Čovek nosi BAJDENOVU GLAVU umazanu krvlju, ANTIIZRAELSKA pobuna izmiče kontroli (VIDEO)

Demonstranti su vandalizovali okolne statue ispred Bele kuće, i uzvikivali "Slobodna Palestina!"

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

09/06/2024 > 15:59

podeli vest:

PROTEST POPUT HOROR FILMA! Čovek nosi BAJDENOVU GLAVU umazanu krvlju, ANTIIZRAELSKA pobuna izmiče kontroli (VIDEO)
Foto: youtube/ SCOOTERCASTER


Ispred Bele kuće u Vašingtonu već neko vreme odvijaju se razni protesti, međutim, pažnju javnosti sve više privlači antiizraelski protest koji postaje žestok.

Okupljeni demonstranti uzvikivali su "Dole, dole okupacija!" dok je jedan zapalio američku zastavu. Drugi su mahali palestinskim zastavama. 

Muškarac sa zelenim povezom na glavi sa natpisom "Hamas" privukao je najviše pažnje. Naime, on je držao masku predsednika Džoa Bajdena koja je izgledala kao da je umazana krvlju.

Demonstranti su mahali palestinskim zastavama, nosili transparente sa porukama da je Bajden na "pogrešnoj strani istorije", uzvikivali "Slobodna Palestina!" i držali transparente, pozivajući Bajdena da prekine podršku Izraelu. 

Kako su tenzije rasle, neki učesnici protesta su bacali predmete na rendžera Nacionalne službe parkova, uzvikujući "svinje, svinje!" i vandalizovali statue u Vašingtonu. 

Mirniji učesnici protesta formirali su ljudski lanac oko Bele kuće, koji su nazvali "crvena linija naroda", aludirajući na Bajdenovu izjavu da Izrael nije prešao njegovu "crvenu liniju" u sukobu.

 

Ostavite komentar