Vesti > Svet

NE VIDI SE PRST PRED OKOM! Kataklizma pogodila Slovačku: Poplava paralizovala bolnicu, ulice zakrčene (VIDEO)

Nakon prve jake oluje, gradonačelnik Nitre na jugozapadu zemlje proglasio je u sredu uveče "vanrednu situaciju"

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Nemanja Negovanović

27/06/2024 > 21:00

podeli vest:

NE VIDI SE PRST PRED OKOM! Kataklizma pogodila Slovačku: Poplava paralizovala bolnicu, ulice zakrčene (VIDEO)
Foto: Printscreen


Oluje i jaka kiša izazvali su juče haos i veliku štetu na imovini u Slovačkoj, objavile su slovačke vlasti. Okružna bolnica morala je da bude zatvorena zbog poplave, poplavljeni su mnogobrojni putevi i poremećen železnički saobraćaj.

Stabla su pala na kuće, a uništena su i igrališta, objavila je televizijska stanica TA3. Na nekim mestima u samo nekoliko sati pala je mesečna količina kiše. Meteorološka služba SHMU upozorila je da dolaze nove oluje s jakim padavinama.

Nakon prve jake oluje, gradonačelnik Nitre na jugozapadu zemlje proglasio je u sredu uveče "vanrednu situaciju", niži stepen od vanrednog stanja.

"Šteta na javnoj i privatnoj imovini jako je velika", rekao je za agenciju TASR. "Ali barem mogu reći da do sada nije bilo žrtava i čvrsto verujem da će tako i ostati."

Vatrogasci su objavili da kanalizacija u Nitri nije mogla da podnese veliku količinu kiše. Zbog toga su poplavljene ulice, podrumi i donji delovi zgrada u gradu i okolnim naseljima. Dalje na jugu, poplava je paralizovala bolnicu u mestu Nove Zamki, oko 100 kilometara od Bratislave. Zabranjen je pristup posetiocima i novim pacijentima i otkazane su sve operacije.

Ostavite komentar