Vesti > Svet

Danas je dan ZA ERDOGANOVE pretnje: Branio je FUDBALERA koji je izazvao SKANDAL, a evo šta traži od ZAPADNIH ZEMALJA

Turski predsednik veruje da je definitivni prekid u Pojasu Gaze moguć

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/07/2024 > 14:33

podeli vest:

Danas je dan ZA ERDOGANOVE pretnje: Branio je FUDBALERA koji je izazvao SKANDAL, a evo šta traži od ZAPADNIH ZEMALJA
Foto: Tanjug/AP/ Shutterstock


Turski predsednik Tajip Erdogan obratio se novinarima na povratku iz Kazahstana, gde je prisustvovao samitu Šangajske organizacije za saradnju.

On je tom prilikom prokomentarisao potez fudbalera Meriha Demirala, koji je izazvao veliki skandal zbog kog se strasti ne smiruju ni treći dan. Fudbaler je zbog toga i suspendovan na dva meča. 

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

 

Prema rečima predsednika Turske svađa oko "vučjeg pozdrava" navela ga je da prisustvuje nedeljnoj utakmici četvrtfinala Eura između Turske i Holandije u Berlinu.

- Da li se neko pita zašto nemački nacionalni dres ima orla, a francuski petla? Merih Demiral je tim gestom pokazao svoje uzbuđenje - rekao je Erdogan novinarima na letu iz Kazahstana, i dodao: 

- Naše Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo svoje zvaničnike i preduzimaju se neophodni koraci. Pobedom napuštamo teren i idemo u narednu rundu. Ukoliko se ne desi nešto izvanredno, odlučili smo da idemo na utakmicu.

Predsednik Turske prokomentarisao je i da zapadne zemlje moraju da izvrše pritisak na Izrael da prihvati najnoviji predlog o prekidu vatre u Gazi.

- Nakon telefonskog poziva predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena (izraelskom premijeru) Benjaminu Netanjahuu, nadam se da će konačno primirje biti za nekoliko dana kako bi se zaustavili masakri u Izraelu - rekao je Erdogan novinarima na povratku iz Kazahstana, gde je prisustvovao samitu Šangajske organizacije za saradnju.

On je napomenuo da veruje da je definitivni prekid u Pojasu Gaze moguć.
 

Ostavite komentar