Vesti > Svet

POKUŠAN ATENTAT I NA PUTINA! Zaharova okrila sve - američki novac zavrteo JEZIVI PLAN ubistva predsednika

Zaharova je predložila da bi SAD trebalo da usmere finansijska sredstva umesto na Oružane snage Ukrajine – na svoju sopstvenu policiju

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

14/07/2024 > 10:07

podeli vest:

POKUŠAN ATENTAT I NA PUTINA! Zaharova okrila sve - američki novac zavrteo JEZIVI PLAN ubistva predsednika
Foto: Tanjug/AP


Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova smatra da je pokušaj ubistva ruskog predsednika Vladimira Putina o kojem je govorio načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov, pripreman američkim novcem.

- Jedan od lidera kijevskog režima, Budanov, juče je otvoreno priznao da su ukrajinski obaveštajci pripremali atentat na ruskog predsednika. Dakle, ovaj pokušaj ubistva je pripreman, opet, američkim novcem, bez kojeg ne bi bilo nikakve štetne aktivnosti Glavne obaveštajne uprave, Službe bezbednosti Ukrajine i ukrajinske vlade - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je ocenila da su SAD finansiranjem i nekontrolisanim snabdevanjem Ukrajine oružjem stvorile, kako je navela, "terorističku strukturu 'kijevski režim'". 

Foto: Tanjug/AP

 

- Sjedinjene Američke Države moraju da izvrše inventar svoje politike raspirivanja mržnje prema političkim protivnicima, zemljama i narodima i sponzorisanju terorizma - navela je Zaharova.

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov izjavio je juče da je bilo nekoliko pokušaja ubistva predsednika Rusije Vladimira Putina, ali da su oni bili bezuspešni.

Foto: Tanjug/AP

 

Na predsedničkog kandidata i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u subotu je izvršen pokušaj atentata tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji. Tramp je ranjen u uho, a napadača su ubili pripadnici američke tajne službe, koja je posebno zadužena za zaštitu najviših zvaničnika države.

Ostavite komentar