Vesti > Svet

TAJNA ČARLSOVOG PISMA: Engleski kralj pisao TRAMPU nakon ATENTATA... I sam je bio meta napada (VIDEO)

Pismo kralja je bivšem američkom predsedniku uručeno u nedelju preko britanske ambasade u Vašingtonu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

15/07/2024 > 14:44

podeli vest:

TAJNA ČARLSOVOG PISMA: Engleski kralj pisao TRAMPU nakon ATENTATA... I sam je bio meta napada (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP


Engleski kralj Čarls poslao je privatno pismo bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu nakon atentata koji je pokušan na njega u Pensilvaniji, potvrdila je danas Bakingemska palata.

Pismo kralja je bivšem američkom predsedniku uručeno u nedelju preko britanske ambasade u Vašingtonu, navedeno je iz kraljevske palate, prenosi Miror.

Dodaje se da sadržaj pisma neće biti objavljen za javnost.

Na društvenim mrežama, nakon atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, počeo je da se deli snimak iz 1994. godine, u kojem je tadašnji princ Čarls, sada kralj Čarles, bio meta napada 23-godišnjeg Dejvida Kanga u Sidneju. Ljudi su impresionirani njegovom hladnokrvnošću u trenucima napada.

Čarls se, naime, tada spremao za govor na pozornici u Australiji, kada su se odjednom čula dva hica. Tadašnji princ Čarls gotovo da nije ni trepnuo, a reagovao je tek kad ga je odgurnuo neko iz obezbeđenja kako bi ga zaštitio. Zbog prisebnosti koju je uspeo da zadrži tokom ovog neprijatnog incidenta, mediji u Engleskoj Čarlsa su tada prozvali "hladnokrvnim princom". Inače, video se ovih dana iznova proširio na društvenim mrežama, nakon što je 20-godišnjak pokušao da ubije Donalda Trampa na skupu u Americi.

Podsećanja radi, Dejvid Kang je Australijanac koji je postao poznat nakon što je 1994. godine pokušao da napadne tadašnjeg princa Čarlsa tokom javnog događaja u Sidneju. Kang, tada 23-godišnji student prava, ispalio je dva prazna metka iz pištolja prema princu Čarlesu kao čin protesta protiv tretmana kambodžanskih izbeglica u Australiji.

Kang je brzo svladan i uhapšen na licu mesta. Kasnije je tvrdio da njegov čin nije bio pokušaj atentata, već protestni čin za skretanje pažnje na problem izbeglica. Nakon suđenja Kang je osuđen na kaznu društveno korisnog rada. Kasnije je završio studije prava i postao advokat u Australiji.

 

Ostavite komentar