Vesti > Svet

Posle atentata na Donalda Trampa FBI provalio u telefon napadača: Saslušano 100 svedoka, a evo dokle je stigla istraga!

Pored telefona, agenti su pretražili i kuću osumnjičenog za atentat na bivšeg predsednika SAD

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

16/07/2024 > 21:17

podeli vest:

Posle atentata na Donalda Trampa FBI provalio u telefon napadača: Saslušano 100 svedoka, a evo dokle je stigla istraga!
Foto: Tanjug/AP


Atentat na Donalda Trampa dogodio se u subotu, a danas, tri dana nakon ovog događaja FBI je provalio u telefon čoveka koji je pucao  u bivšeg predsednika SAD.

"Tehnički stručnjaci FBI su uspešno dobili pristup telefonu Tomasa Metjua Kruksa i nastavljaju da analiziraju njegove elektronske uređaje", saopštila je agencija "The Verge".

Kako se navodi, završena je i pretraga kuće osumnjičenog.

Foto: Tanjug/AP

 

Gotovo 100 razgovora obavili su agenti FBI sa pripadnicima snage reda, učesnicima događaja i drugim svedocima.

FBI je, takođe, primio stotine digitalnih medijskih zapisa koji uključuju fotografije i video snimke napravljene na licu mesta i nastavlja da pregledava novopristigle.

FBI provalio telefon atentatora

Agencija nije otkrila kako je dobila pristup telefonu atentatora Tomasa Metjua Kruska. Na konferencijskom pozivu sa novinarima u nedelju, zvaničnici FBI su rekli da su agenti u Pensilvaniji dobili Kruksov telefon, ali nisu uspeli da provale u njega. Telefon je zatim poslat u laboratoriju FBI u Kvantiku u Virdžiniji.

Istražitelji nisu odmah rekli da li je analiza telefona koja se sprovodi u Kvantiku dala bilo kakve tragove o tome šta je navelo osumnjičenog da počini tako smeo pokušaj ubistva Trampa, na čemu je ključni fokus istrage.

 

Motiv i dalje nepoznat

Federalna istraga o pokušaju ubistva bivšeg predsednika SAD fokusirana je na motive osumnjičenog napadača za zločin, te da li mu je neko pomagao, rekli su zvaničnici.

U svom obraćanju naciji iz Ovalne kancelarije u nedelju uveče, predsednik SAD Džo Bajden je rekao da nije jasno šta je navelo osumnjičenog da pokuša tako smeli pokušaj ubistva Trampa.

"Ne znamo njegove stavove ili afilijacije. Ne znamo da li je imao pomoć ili podršku ili da li je komunicirao sa nekim drugim", rekao je Bajden. "Profesionalci za sprovođenje zakona, dok govorim, istražuju ta pitanja."

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar