Vesti > Svet

Tomas Metju Kruks pretraživao o KEJT MIDLTON na internetu: Evo šta je Trampov NAPADAČ uradio

Nema dokaza koji ukazuju na to da je Kruks planirao da otputuje u Veliku Britaniju

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/07/2024 > 08:55

podeli vest:

Tomas Metju Kruks pretraživao o KEJT MIDLTON na internetu: Evo šta je Trampov NAPADAČ uradio
Foto: Bethel Park School District via AP


Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je Tomas Metju Kruks, koji je pokušao da ubije republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, istraživao princezu Kejt Midlton na internetu, "jer je planirao još jedan atentat".

Kako piše Miror, Kruks je navodno sa interneta preuzeo slike 42-godišnje princeze na svoj mobilni telefon.

Agenti FBI otkrili su princezine fotografije kada su nakon pucnjave u Pensilvaniji upali u Kruksovu kuću i zaplenili dva telefona i laptop.

Među drugim ljudima koje je Kruks istraživao bili su direktor FBI Kristofer Rej i američki državni tužilac Merik Garland, a takođe su pronađene i slike predsednika Džozefa Bajdena.

Nema dokaza koji ukazuju na to da je Kruks planirao da otputuje u Veliku Britaniju.

Agenti tajne službe ubili su Kruksa nekoliko što je otvorio vatru na Trampa tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji prošlog vikenda.

Foto: Printskrin/X

 

Tramp je ranjen u desno uvo, jedan njegov pristalica je ubijen, a dvojica su ranjena.

Da podsetimo, nladić (20) iz Pensilvanije koji je pokušao da ubije Donalda Trampa u svom telefonu imao je fotografije bivšeg republikanskog predsednika, predsednika SAD Džozefa Bajdena i drugih američkih zvaničnika, uključujući državnog tužioca Merika Garlanda i direktora FBI Krisa Reja, navodi AP pozivajući se na dva izvora vezana za istragu.

 Istražitelji koji su pretraživali telefone Tomasa Metjua Kruksa takođe su otkrili da je ubica tražio datume za Nacionalnu konvenciju demokrata, kao i Trampovih pojavljivanja, naveli su za AP neimenovani izvori.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar