Vesti > Svet

BRUTALAN NAPAD U POJASU GAZE! Ubijeno 9 PALESTINACA dok su prevozili tela u kamp

Od početka izraelskog rata u Gazi ubijeno je više od 39.400 Palestinaca, a ranjeno je oko 90.923

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

30/07/2024 > 19:02

podeli vest:

BRUTALAN NAPAD U POJASU GAZE! Ubijeno 9 PALESTINACA dok su prevozili tela u kamp
Foto: Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov


Izraelske snage ubile su devet Palestinaca koji su prevozili tela iz kampa Burejdž u kamp Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze, prenosi Al Džazira.

Lokalni izvori i svedoci rekli su za Al Džaziru da su muškarci gađani iz vazduha kada su stigli u ulicu Salah al-Din, prevozeći tela drugih ubijenih na kolicima koja su vukla životinje.

Bolnica Al-Avda saopštila je da je primila tela devet žrtava iz izbegličkog kampa Burejdž, a katarski emiter je takođe objavio video-snimak na kojem su prikazana tela devetorice Palestinaca.

Od početka izraelskog rata u Gazi ubijeno je više od 39.400 Palestinaca, a ranjeno je oko 90.923, prema podacima Ministarstva zdravlja u opustošenoj enklavi.

Podsetimo, propalestinski aktivisti poprskali su tokom noći crvenom bojom fasadu kraljevske palate na trgu Dam u Amsterdamu.

Pored toga, žutom bojom je ispisana reč „intifada“, što najčešće označava oružanu borbu protiv Izraela, prenosi holandski Telegraf.

Predstavnik kraljevske palate je rekao da su radovi na čišćenju fasade u toku, a povodom ovog slučaja biće podneta prijava.

- Ovo je vandalizam i krivično delo - naveo je on.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar