Vesti > Svet

Rastu tenzije na relaciji Turska-Izrael: Erdogan žestoko kritikovao IZRAELSKU ofanzivu u Gazi, Abas pozvan u Ankaru

Proteklih dana došlo je do pooštravanja tenzija između Turske i Izraela, nakon komentara turskog predsednika Erdogana o Izraelu

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

31/07/2024 > 16:05

podeli vest:

Rastu tenzije na relaciji Turska-Izrael: Erdogan žestoko kritikovao IZRAELSKU ofanzivu u Gazi, Abas pozvan u Ankaru
Foto: K1info/Shutterstock


Turska će pozvati palestinskog predsednika Mahmuda Abasa da se narednih dana obrati turskom parlamentu, saopštio je predsednik skupštine Numan Kurtulmus.

Kako je navela agencija Anadolija, turski zvaničnik je dodao da će Abas biti pozvan da se obrati parlamentu kako bi poslanicima objasnio palestinsko pitanje. 

Proteklih dana došlo je do pooštravanja tenzija između Turske i Izraela, nakon komentara turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o Izraelu.

Erdogan je u obraćanju zvaničnicima vladajuće partije, koje je prenosila TV, pre nekoliko dana komentarisao vojne operacije Izraela.

- Kao što smo ušli u Karabah, kao što smo ušli u Libiju, mogli bismo slično da uradimo i njima - kazao je Erdogan o Izraelu.

Kako AP navodi, Erdogan, koji je žestoko kritikovao izraelsku ofanzivu u Gazi, očigledno je govorio o učešću Turske u libijskom konfliktu i turskoj podršci  Azerbejdžanu u sukobu sa jermenskim separatistima u Nagorno Karabahu. 

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac, odgovarajući na pretnju predsednika Turske, uporedio ga je sa bivšim iračkim liderom Sadamom Huseinom.

"Erdogan ide putem Sadama Huseina i preti da ce napasti Izrael”, napisao je Kac na platform X, dodajući da samo treba da se seti šta se tamo dogodilo i kako se to završilo.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar