Vesti > Svet

DRAMA KOD PALERMA! Potonuo BROD i povukao sa sobom SEDAM OSOBA, majka sa bebom izbegla smrt - traga se za PREŽIVELIMA

Trenutno se brod, pod britanskom zastavom, nalazi na dubini od 49 metara

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

19/08/2024 > 10:05

podeli vest:

DRAMA KOD PALERMA! Potonuo BROD i povukao sa sobom SEDAM OSOBA, majka sa bebom izbegla smrt - traga se za PREŽIVELIMA
Foto: X Printscreen/Radio1Rai


Danas u zoru, u moru blizu Portičela, nedaleko od Palerma, desila se ozbiljna pomorska nesreća kada je jedrenjak "Bajezian" naglo potonuo, povukavši sa sobom sedam osoba.

Spasilačke akcije su odmah započete i pojačane tokom dana. Koristeći patrolne čamce, ronioce i helikoptere vatrogasne službe, pretražuje se široko područje, javlja Cronache della Campania.

Trenutno se brod, pod britanskom zastavom, nalazi na dubini od 49 metara, što je tiho svedočenje o tragediji koja je pogodila lokalnu zajednicu i porodice nestalih.

Petnaest osoba je spašeno zahvaljujući obalskoj straži i vatrogascima, uključujući majku sa bebom, izveštava RAI News. Sedam osoba još uvek nije pronađeno.

Brod, koji je bio pod britanskom zastavom i nosio pretežno britanske putnike, ali i jednog Novozelanđanina, jednog Šri Lankčanina, dva anglo-francuza i jednog Irca, verovatno je potonuo usled tornada koji je pogodio to područje.

Među poginulima su kuvar, četiri Britanca, jedan Kanađanin i dva Amerikanca.

Lučka kapetanija, koja vodi složene operacije potrage i spasavanja, pokrenula je istragu kako bi utvrdila uzroke potonuća. Loši vremenski uslovi, uzburkano more i snažni vetrovi, mogli su biti ključni faktori u ovoj tragičnoj nesreći, piše italijanski portal.

Kapetan broda, koji je duboko pogođen događajem, već je saslušan od strane istražitelja. Njegova svedočenja, koja su bila konfuzna i nejasna, mogli bi biti od pomoći u rekonstrukciji nesreće. 

Ostavite komentar