Vesti > Svet

Pod zemljom zarobljeno najmanje 49 rudara: Eksplozija u rudniku u Turskoj, u toku akcija spasavanja

Eksplozija se dogodila na koti minus 300 metara u rudniku, u blizini grada Amasra

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/10/2022 > 19:46

podeli vest:

Pod zemljom zarobljeno najmanje 49 rudara: Eksplozija u rudniku u Turskoj, u toku akcija spasavanja
Foto: Pixabay.com


Najmanje 49 rudara zarobljeno je  ispod zemlje nakon eksplozije u rudniku u Bartinskom vilajetu na severu Turske koju je, kako se sumnja, izazvao transformator, saopštio je guverner Nurtač Arslan.

Kako je precizirao za tursku agenciju Anadolija, 44 osobe su zarobljene na dubini od 300 metara, a pet na dubini od 350 metara od ulaza u rudnik.

Do sada je osam osoba nakon eksplozije uspelo da izađe iz rudnika, dodao je Arslan.

Guverner pokrajine Bartin, u kom se nalazi ovaj rudnik, objavio je i da ima još mnogo rudara koji su zarobljeni pod zemljom. U saopštenju iz njegove kancelarije navodi se kako se dogodila "delimična eksplozija na koti minus 300 metara" u rudniku uglja, navode turski mediji.

Turska Uprava za katastrofe saopštila je da je eksploziju izazvao transformator u rudniku, koji je u vlasništvu turske državne kompanije za proizvodnju kamenog uglja.

Prethodno je televizija A Haber, koja se poziva na lokalne vlasti, na licu mesta, objavila da se na dubini od 300 metara nalazilo 115 rudara.

 

 

Prema njihovim informacijama četvorica rudara nakon nekoliko sati prvi su uspeli  da se izvuku iz jame, a turski mediji za sada navode kako nema informacija da je neko poginuo.

Spasilačka akcija je u toku.

 

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar