Vesti > Svet

BUKTI RAT! Hezbolah ispalio 85 RAKETA na Izrael, a ovo je bila META (VIDEO)

U saopštenju IDF ističe se da vazdušna odbrana Izraela ostaje na nivou visoke uzbune i upozorava da će se izraelski napadi pojačati

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/09/2024 > 08:30

podeli vest:

BUKTI RAT! Hezbolah ispalio 85 RAKETA na Izrael, a ovo je bila META (VIDEO)
Foto: Printskrin/X


Hezbolah je jutros sa libanske teritorije ispalio 85 raketa na severni Izrael, pri čemu su ranjene tri osobe, dok izraelske snage izvode novi talas vazdušnih udara na mete Hezbolaha u Libanu i prete intenziviranjem napada, saopštila je Izraelska vojska (IDF).

Neke od 85 raketa Hezbolaha su presretnute, dok su neke pogodile Kirjat Bialik u blizini Haife i Morešeta, zajednice u Donjoj Galileji, prenosi Tajms ov Izrael. U napadu na Kirjat Bialik ranjene su tri osobe i naneta je materijalna šteta, navodi se u saopštenju.

Hezbolah je saopštio da je gađao objekat kompanije Rafael koja proizvodi odbrambene sisteme u oblasti Haife.

U međuvremenu, izraelska vojska je saopštila da gađa mete Hezbolaha u Libanu nakon prvog odgovora te libanske grupe na smrtonosne eksplozije pejdžera i voki-tokija pripadnika Hezbolaha u Libanu pre nekoliko dana.

U saopštenju IDF ističe se da vazdušna odbrana Izraela ostaje na nivou visoke uzbune i upozorava da će se izraelski vazdušni napadi na Hezbolah nastaviti i pojačati, prenosi Tajms of Izrael.

Prethodno je IDF saopštio da je libanska militantna grupa Hezbolah tokom noći ispalila 24 rakete na sever Izraela i da ih je sve presrela protivvazdušna odbrana.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar