Vesti > Svet

IRAN PONOVO PRETI: Izrael će dobiti još DVA RAZORNA UDARA!

Hamnei je izrazio saučešće porodici Nasralaha, frontu otpora, libanskom narodu i čitavom islamskom narodu

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

28/09/2024 > 22:00

podeli vest:

IRAN PONOVO PRETI: Izrael će dobiti još DVA RAZORNA UDARA!
Foto: tanjug/ap/Azin Haghighi


Iranski vrhovni verski lider ajatolah Sejed Ali Hamnei izjavio je danas da će Izrael dobiti još "razornih udaraca", nakon izraelskog napada u kojem je ubijen lider libanske militatntne grupe Hezbolah Hasan Nasralah.

Hamnei je izrazio saučešće porodici Nasralaha, frontu otpora, libanskom narodu i čitavom islamskom narodu. 

On je takođe proglasio petodnevnu nacionalnu žalost u Iranu.

"Udarci fronta otpora na umorno i trošno telo cionističkog režima će, uz Božiju pomoć, biti još više poražavajući. Zli cionistički režim nije ostvario pobedu", rekao je vrhovni vođa Islamske revolucije, prenosi agencija Irna.

Nasralah, koji je vodio Hezbolah 32 godine, poginuo je u petak u masovnom izraelskom vazdušnom napadu na grupu stambenih zgrada u Dahijeu, gustom urbanom području južno od Bejruta, koristeći desetine američkih bombi za uništavanje bunkera teških više od 900 kilograma.

"Poginuo je dok je branio bespomoćni narod Dahijea i njihove uništene domove, kao što je decenijama branio potlačeni narod Palestine, njihove okupirane gradove i sela, njihove domove i njihove najmilije", rekao je ajatolah Hamnei.

On je ocenio da je "islamski svet izgubio veliku ličnost, front otpora je izgubio istaknutog komandanta, a Hezbolah je izgubio lidera bez premca".

Hamnei je napomenuo da, temelj koji je Nasralah uspostavio u Libanu i pravac koji je pružio drugim centrima otpora ne samo da će ostati netaknuti, već će, "zahvaljujući njegovoj krvi i krvi drugih mučenika, postati još jači".

"Lider Hezbolaha nije bio samo ličnost, već je bio put i škola razmišljanja, a ovaj put će se nastaviti", poručio je ajatolah Hamnei.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar