Vesti > Svet

FUDBAL U DOBA RATA! GRANATE tutnjale iznad stadiona u toku MEČA LIGE ŠAMPIONA, sve se "zaledilo" u trenu (VIDEO)

Utakmica se, uprkos dramatičnoj situaciji, nastavila bez prekida, ali se postavlja pitanje - ima li fudbal smisla pod ratnim stanjem

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

02/10/2024 > 20:18

podeli vest:

FUDBAL U DOBA RATA! GRANATE tutnjale iznad stadiona u toku MEČA LIGE ŠAMPIONA, sve se "zaledilo" u trenu (VIDEO)
Foto: printskrin/x/Praggyan123


U trenutku kada je Iran izveo napad na Izrael, odigrana je utakmica Azijske Lige šampiona između iranskog kluba Sepahan i tadžikistanskog Istikoloma. Meč je završen trijumfom domaćina sa 4:0, ali atmosfera na stadionu bila je daleko od uobičajene zbog zastrašujućih scena na nebu.

Tokom prvog poluvremena, iznad stadiona Sepahana primetili su se avioni i granate, što je izazvalo zaprepašćenje među navijačima i igračima. Svi su u trenutku stali i pogledali u horor na nebu. 

Ovaj incident se desio u vreme kada je Iran ispalio više od 200 balističkih raketa na teritoriju Izraela, što je izazvalo globalne tenzije. Hitna sednica Ujedinjenih nacija zakazana je za večeras.

Utakmica se, uprkos dramatičnoj situaciji, nastavila bez prekida, ali ostaje neizvesno kako će klubovi sa Bliskog istoka učestvovati u budućim takmičenjima u svetlu trenutne eskalacije sukoba. Sepahan, smešten u Isfahanu, s pravom se suočava sa pitanjima o sigurnosti i normalizaciji sportskih događaja u ovom nestabilnom regionu.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar