Vesti > Svet

RUSI IZVELI VAZDUŠNI NAPAD NA KURSK: Snimljen MOĆNI Mi-28 U AKCIJI, težak dan na FRONTU! (VIDEO)

Vojnim helikopterom je uništeno ljudstvo i oklopna vojna tehnika Ukrajine

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Negovanović

12/10/2024 > 17:48

podeli vest:

RUSI IZVELI VAZDUŠNI NAPAD NA KURSK: Snimljen MOĆNI Mi-28 U AKCIJI, težak dan na FRONTU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tvitter


U toku je 962. dan rata u Ukrajini. Širom linije fronta vode se žestoke borbe, a pred vama su neki od najvažnijih događaja na frontu tokom jučerašnjeg i današnjeg dana. 

U ruskom noćnom napadu u Zaporožju tri osobe su povređene, oštećene su kuće i industrijski objekti, saopštio je šef OVA Ivan Fedorov.

"Neprijatelj je noću napao Zaporožje. Gađao je privatne stambene zgrade i proizvodne pogone jednog od preduzeća", kaže Fedorov.

Užas u Hersonu

Ruske snage granatirale su jedan od mikrookruga Hersona, zbog čega je izbio požar u skladištima i na mestu otvorenog skladišta proizvodnog otpada, saopštio je šef MBA Roman Mročko.

Ukrajinske snage su tokom noći pogodile skladište goriva i maziva u oblasti grada Rovenki na teritoriji Luganske oblasti, saopštio je Generalštab.

 

 

Prema vojnim podacima, u toj bazi se skladištila nafta i naftni proizvodi, koji su se snabdevali, posebno, za potrebe ruske vojske. U objektu je izbio požar.

Poznato je da su zadatak izvršile snage i sredstva Glavne obaveštajne uprave u saradnji sa ostalim odbrambenim snagama.

Takođe, isplivali su i snimci iz Hersona na kojima se vidi dron koji juri civila, a zatim ga ubija.

 

 

- Rusi onako, usputno, bacaju bombe iz drona na civile u Hersonu. Ako ovo nije čisto zlo, ne znam šta je - glasi komentar iznad podeljenog videa.

Autentičnost videa nismo mogli da potvrdimo, mada se on širi društvenim mrežama sa istim opisom  - ruski dron ubija civila u Hersonu.

Posada vojne avijacije na helikopteru Mi-28NM izvela je vazdušni udar na koncentraciju ljudstva i oklopne tehnike jedinica Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

 

Navodi se da je vojnim helikopterom uništeno ljudstvo i oklopna vojna tehnika Ukrajine.

Dve osobe su poginule, a 12 ih je povređeno u udaru vođenim vazdušnim bombama ruske vojske na grad Kupjansk u oblasti Harkov, saopštila je policija.

Takođe, ruska vojska napala je energetske objekte koji su obezbeđivali rad vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Operativno-taktička avijacija, jurišna bespilotna letelica, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije nanele su poraz objektima energetske infrastrukture koji su obezbeđivali rad vojno-industrijskog kompleksa, akumulacije neprijateljske ljudstva i vojske. opreme u 146 regiona", navodi Ministarstvo.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar