Vesti > Svet

Zelenski u Briselu: PUTIN je GOTOV, ovo je naš PLAN POBEDE!

Svi evropski lideri će čuti kako treba da ojačamo svoje pozicije. Moramo pošteno da okončamo ovaj rat

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: TANJUG

17/10/2024 > 09:32

podeli vest:

Zelenski u Briselu: PUTIN je GOTOV, ovo je naš PLAN POBEDE!
Foto: Tanjug/AP


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski otputovao je danas na sastanak Evropskog saveta u Brisel, gde će na samitu EU predstaviti mirovni Plan pobede.

"Na putu za Brisel. Biće poseban sastanak Evropskog saveta. Na nivou lidera. Predstaviću Plan pobede - naše oruđe da primoramo Rusiju na mir. Svi evropski lideri će čuti kako treba da ojačamo svoje pozicije. Moramo pošteno da okončamo ovaj rat", napisao je Zelenski na Fejsbuku, preneo je Ukrinform. On je rekao da će u Briselu imati sastanak i sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, ali i sa šefovima političkih grupa u Evropskom parlamentu.

 

"Imaću sastanak sa Markom Ruteom, generalnim sekretarom NATO-a, a pripremamo se i za sastanak Saveta Ukrajina-NATO na nivou ministara odbrane", dodao je Zelenski. On je juče svoj Plan pobede predstavio u Vrhovnoj radi.

Lideri EU okupiće se danas na samitu Evropskog saveta kako bi razgovarali o Ukrajini, Bliskom istoku, konkurentnosti, migracijama i spoljnim poslovima. Centralna tema diskusija, kako je naveo predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel u pozivnom pismu šefovima država i vlada EU, biće Ukrajina.

Ostavite komentar