Vesti > Svet

UHAPŠEN MODNI GURU! Trgovao ljudima, zlostavljao i silovao MUŠKARCE (VIDEO)

On i njegov partner jutros su lišeni slobode

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

22/10/2024 > 18:43

podeli vest:

UHAPŠEN MODNI GURU! Trgovao ljudima, zlostavljao i silovao MUŠKARCE (VIDEO)
Foto: Youtube PrintScreen/ABC News


Bivši izvršni direktor modnog giganta Abercrombie & Fitch (A&F) i njegov britanski partner uhapšeni su zbog sumnje za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja.

Majk Džefris, njegov partner Metju Smit i njihov navodni posrednik uhapšeni su u utorak ujutru, prenosi BBC.

Očekuje se da više detalja o hapšenju uskoro saopšte Federalni istražni biro (FBI) i kancelarija tužilaštva na konferenciji za medije.

Advokati Džefrisa i Smita ranije su negirali bilo kakvu krivicu svojih klijenata.

Odgovarajući na najnovije vesti, Džefrisov advokat je izjavio: "Odgovorićemo detaljno na optužbe nakon što optužnica bude otpečaćena, ali planiramo to da uradimo u sudnici – ne u medijima."

FBI je otvorio istragu prošle godine pošto je BBC otkrio tvrdnje da su Majk Džefris i njegov partner seksualno zlostavljali muškarce na događajima koje su organizovali u svojim rezidencijama u Njujorku i hotelima širom sveta.

Istraga ja otkrila je da je postojala sofisticirana operacija u kojoj je posrednik sa mrežom regrutera bio zadužen za dovođenje muškaraca za te događaje.

Posle izveštavanja BBC-ja, građanska tužba je podneta u Njujorku, optužujući Džefrisa i Smita za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja, silovanje i seksualni napad.

Tužba je takođe optužila firmu Abercrombie & Fitch da je finansirala operaciju trgovine ljudima koju je vodio njegov bivši izvršni direktor tokom dve decenije koliko je bio na čelu kompanije.

Prema američkom zakonu, trgovina ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja uključuje prisiljavanje odrasle osobe da putuje u drugu državu radi seksualnih usluga za novac koristeći silu, prevaru ili prinudu.

Bonus video:

Ostavite komentar