Vesti > Svet

"BONI I KLAJD" KRIVI ZA TERORIZAM U ANKARI? Broj žrtava RASTE, a iza svega stoji i OVA ŽENA (VIDEO)

Četiri osobe su ubijene, a 14 je ranjeno

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

23/10/2024 > 18:27

podeli vest:

"BONI I KLAJD" KRIVI ZA TERORIZAM U ANKARI? Broj žrtava RASTE, a iza svega stoji i OVA ŽENA (VIDEO)
Foto: printskrin/X/NityanandP52182


Dvoje terorista, od kojih je jedna bila ženska osoba, koji su danas izvršili napad u objektu Turske vazduhoplovne industrije (TAI) u Ankari je eliminisano, dok je broj žrtava porastao na četiri, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Kako se šire informacije na društvenim mrežama, smatra se da je za terorizam, pored muškarca, kriva i žena pod imenom Fara Karim.

On je rekao da je 14 osoba ranjeno, od kojih je troje u teškom stanju i istakao da se radi na identifikaciji napadača, prenosi Hurijet. Na lice mestaposlat je veliki broj policijskih i medicinskih timova za specijalne operacije, a nedavno je u blizinu tog objekta stigao i Jerlikaja.

Direktor CNN TURK Istanbul Nevs Nihat Uludag je izjavio da smatra da postoji mogućnost da je teroristički napad izvršila Radnička partija Kurdistana (PKK), koja je označena kao teroristička organizacija u Turskoj, ili pripadnici Revolucionarne narodnooslobodilačke partije (DKHP-C), prenosi Hurijet.

Generalni sekretar NATO-a Mark Rute osudio je teroristički napad i poručio da Alijansa stoji uz saveznicu Tursku, prenosi Rojters. Ranije danas, Jerlikaja je saopštio da je nekoliko ljudi ubijeno u napadu, dok su drugi povređeni.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar