Vesti > Svet

NOĆ PARALE EKSPLOZIJE! Izarel odgovorio novim NAPADOM: Ovo je JASNA PORUKA! (FOTO)

Napadi izraelske vojske bili su usmereni na iranske lokacije za proizvodnju projektila i baterije protivvazdušne odbrane

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

26/10/2024 > 07:33

podeli vest:

NOĆ PARALE EKSPLOZIJE! Izarel odgovorio novim NAPADOM: Ovo je JASNA PORUKA! (FOTO)
Foto: tanjug/ap


Ciljevi napada koji su protekle noći izvedeni na Iran, u okviru vojne operacije pod šifrovanim nazivom "Dani pokajanja", uspešno su postignuti, saopštila je izraelska vojska.

- Napad odmazde je završen i njegovi ciljevi su postignuti - rekao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari na konferenciji za novinare.

Napadi izraelske vojske bili su usmereni na iranske lokacije za proizvodnju projektila i baterije protivvazdušne odbrane, kao odgovor na direktne napade Irana izvedene na Izrael ranije ovog meseca i u aprilu, kao i na kontinuirane napade njegovih satelita širom Bliskog istoka, prenosi Tajms of Izrael.

- Sada Izrael ima veću slobodu delovanja u Iranu. Iran je dva puta udario na Izrael... i platio je cenu za to - naglasio je Hagari.

On je dodao da je Izrael fokusiran na ciljeve rata u Gazi i Libanu, a da je Iran taj koji nastavlja da "teži ka širokoj regionalnoj eskalaciji".

Hagari je saopštio da su mete koje su pogođene u Iranu protekle noći odabrane iz "široke grupe ciljeva".

- Znaćemo kako da izaberemo dodatne mete i da ih pogodimo ukoliko je potrebno. Ovo je jasna poruka - ko god da preti Izraelu, skupo će to platiti - naglasio je izraelski zvaničnik.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar