Vesti > Svet

Otac NASMRT PRETUKAO BEBE bliznakinje! Scene sa kauča su monstruozne, a evo šta je s MAJKOM

Otac bi mogao da dobije smrtnu kaznu, a u celoj priči je i majka devojčica

Izvor: K1info/Dejli Mejl

Autor: Kristina Jokić

26/10/2024 > 10:00

podeli vest:

Otac NASMRT PRETUKAO BEBE bliznakinje! Scene sa kauča su monstruozne, a evo šta je s MAJKOM
Foto: Huston police/printskrin


Fernando Vega (22) iz Hjustona pretukao je na smrt svoje ćerke bliznakinje stare samo šest meseci i sada mu preti najstroža kazna ukoliko bude proglašen krivim.

Vega je uhapšen 19. aprila i optužen je za nanošenje teških telesnih povreda svojim ćerkama, zajedno sa njihovom majkom Anđelinom Belindom Kalderon (21), preneo je "Dailymail". 

Optužnica protiv njega potom je proširena na dva slučaja ubistva sa pretnjom smrtne kazne nakon što su istražitelji zaključili da je on jedini koji je mogao da bliznakinjama nanese smrtonosne povrede.

Zatečene horor scene u kući

Policija je saopštila da su bebe pronađene na kauču sa promenom boje na koži, modricama po telu, a jedna od devojčica je imala prelome. Bebe su rođene pre vremena, ali nakon otpusta iz bolnice nisu dobijale medicinsku negu, navodi se u sudskim dokumentima. 

Doktor Hesus Riko, patolog sa Instituta za sudsku medicinu okruga Heris, otkrio je dehidrataciju, modrice i prelome koji ukazuju na prethodno zlostavljanje.

Obe bliznakinje su bile neuhranjene, a obe su pokazivale znake akutnog krvarenja u mozgu, dok je kod jedne otkriveno i krvarenje u kičmenoj moždini, što ukazuje na nedavnu traumu.

Tužilac Edvard Apelbaum izjavio je da želi da sprovede punu istragu o njihovoj smrti pre nego što razmotri optužbe za ubistvo. 

- Ove povrede su prilično teške, a na osnovu simptoma i povreda, on je bio jedina osoba koja je bila uz decu i koja je mogla da im nanese te povrede - rekao je on.

Apelbaum je ranije opisao optužbe kao "užasne" i naveo da su povrede bile ranijeg i novijeg datuma. Vega se izjasnio da nije kriv po prvobitnim optužbama, a njegov advokat Mario Madrid izjavio je da to važi i za nove optužbe za ubistvo.

- On nije kriv, prema zakonu je trenutno nevin. Pred nama je još duga istraga i mnogo dokaza koje treba pregledati - rekao je advokat. 

Hoće li i majka odgovarati?

Majka Anđelina Belinda Kalderon se i dalje suočava sa blažim optužbama, ali tužioci nisu isključili mogućnost da i njoj budu podignute optužbe za ubistvo, kako istraga bude napredovala.

Vega je tvrdio da je odvezao majku bliznakinja na posao, a potom se vratio kući i zatekao bliznakinje bez svesti, uprkos tome što je autopsija pokazala da su deca umrla od povreda nanetih tupim predmetom. Policiji je rekao da su bliznakinje bile "nemirne" tokom noći i da ih je stavio u kolevku.

Prema sudskim dokumentima, majka nije probudila bebe ujutru jer je žurila na posao. 

"Ona je jedna od najboljih majki"

Sestra Anđeline Belinde Kalder i tetka ubijenih bliznakinja, izjavila je za lokalnu televiziju u aprilu da je ona "jedna od najboljih majki koje poznaje" i insistirala je na tome da je ona bila na poslu na dan kada su deca preminula. Majka je imala emotivni slom tokom prvog pojavljivanja pred sudom.

- Ti si bio poslednji sa mojom decom kada su prokleto umrla. Teraš me da izgledam kao loša osoba. Bila sam na poslu kada su one umrle - uzviknula je obraćajući se svom partneru.

Sara Kalderon, tetka majke devojčica, izjavila je za lokalne medije da oba roditelja treba da odgovaraju za svoje postupke. 

- Zaista sam razočarana, boli me, zaista mi slama srce. Oboje moraju odgovarati. Jer, čak i ako ne verujem da bi ih ona fizički povredila, bebe nisu bile ni adekvatno zbrinute.

Kalderon i Vega se oboje nalaze u zatvoru okruga Heris. Kalderonovoj je određena kaucija od 750.000 dolara, a Fernandu Vegi je kaucija tri miliona dolara.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar