Vesti > Svet

U napadu Izraela na Iran ima mrtvih! TEHERAN OBEĆAO OSVETU

Izraelska vojska je tokom noći u petak na subotu izvršila udare na Iran, pogodivši oko 20 lokacija u Ilamu, Huzestanu i Teheranu

Izvor: K1info/24sedam.rs

Autor: Anica Ninković

26/10/2024 > 13:20

podeli vest:

U napadu Izraela na Iran ima mrtvih! TEHERAN OBEĆAO OSVETU
Foto: Tanjug/AP


Iransko Ministarstvo spoljnih poslova oštro je osudilo "agresivne akcije cionističkog režima protiv nekoliko vojnih centara u Iranu", rekavši da "ima pravo i obavezu da se brani od spoljnih agresivnih akata" nakon izraelskih napada na njegovo tlo.

Ministarstvo je saopštilo da napade smatra "očiglednim kršenjem" međunarodnog prava i Povelje UN-a, posebno principa koji zabranjuje pretnje ili upotrebu sile protiv teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta zemalja.

- Iran naglašava upotrebu svih sposobnosti iranskog naroda da zaštiti svoju bezbednost i vitalne interese. Štaviše, potvrđuje svoju odgovornost prema regionalnom miru i bezbednosti, podsećajući sve zemlje u regionu na njihove individualne i kolektivne obaveze da štite regionalni mir i stabilnost - navodi se u saopštenju.

Za to vreme iranska vojska saopštila je da su dva njena vojnika ubijena u izraelskim vazdušnim napadima.

- Vojska Islamske Republike Iran, u obrani sigurnosti Irana i zaštiti naroda i interesa Irana, žrtvovala je dva svoja borca dok se suprotstavljala projektilima zločinačkog cionističkog režima - citirala je izjavu vojske iranska državna medijska agencija IRNA.

Izraelska vojska je tokom noći u petak na subotu izvršila udare na Iran, pogodivši oko 20 lokacija u Ilamu, Huzestanu i Teheranu.

Iranska vojska je potvrdila da su napadi bili usmereni na vojne baze, navodeći da su rezultirali samo "ograničenom štetom".

Bonus video:

Ostavite komentar