Vesti > Svet

DETE (5) UPUCANO U GLAVU! Zalutao metak namenjen OCU

Na automobilu koji je vozio otac vide se brojne rupe od metaka

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

27/10/2024 > 13:19

podeli vest:

DETE (5) UPUCANO U GLAVU! Zalutao metak namenjen OCU
Foto: Shutterstock


Dečak koji ima samo 5 godina je upucan u glavu nakon što je u subotu uveče više puta pucano na automobil koji je vozio njegov otac. Njegov otac je poznat policiji zbog trgovine drogom. Dečak je bio na zadnjem sedištu automobila u blizini Rena (Il i Vilen), na zapadu Francuske.

Prema prvim informacijama, sve se odigralo između 22.00 i 22.30 časova na kružnom toku u mestu Pace. Kako je saopštilo javno tužilaštvo u Renu, otac je odveo sina "kod majke koja živi u drugom kraju". Kad je otac s detetom u kolima krenuo u tom smeru, automobil je počeo da ga prati. 

Prema očevoj verziji, koju je Le Parisien uspeo da sazna od policijskih i žandarmerijskih izvora, u drugom vozilu, tipa „pežo 3008”, koje ih je jurilo, nalazili su se „ljudi sa kapuljačama”. U blizini ovog mesta su nekoliko puta otvorili vatru „u njihovom smeru”, pogodivši gepek i zadnje staklo. Na automobilu koji je vozio otac vide se brojne rupe od metaka, potvrđuju u Žandarmeriji.

Otac je nepovređen, ali „u stanju šoka“, odmah obavestio Hitnu pomoć, podvlači policijski izvor, i žandarmeriju, dok je drugo vozilo pobeglo.

Foto: Shutterstock

 

Dete u teškom stanju

Dete je pogođeno sa „dva projektila u glavu“, precizira zamenik tužioca Rena Žan-Mari Blin u saopštenju za javnost. 

On je hitno hospitalizovan u subotu uveče u bolničkom centru Ren, saopštila je žandarmerija. Ove nedelje, javni tužilac u Renu rekao je da je dečak i dalje ugrožen.

Otvorena istraga

Ova potera bi mogla biti povezana sa pucnjavom u vezi sa trgovinom droge koja se dogodila u subotu ujutro u okrugu Maurepas, gde otac živi. Prema rečima zamenika tužioca, istog jutra u ovom naselju došlo je do „rafalnih paljbi“, „gde je primećena grupa muškaraca sa kapuljačama kako kruži po kraju, a jedan od njih je nosio puškomitraljez".

Ova pucnjava zahtevala je, prema istom izvoru, „intervenciju RAID službi i izvršeno je oko dvadesetak hapšenja koja su dovela samo do provere identiteta, sa izuzetkom jedne osobe koja je privedena policiji”. U istom naselju, precizira tužilaštvo, „nađen je još jedan povređen muškarac, žrtva tuče”. On je „trenutno hospitalizovan i očekuje se da će uskoro biti saslušan“.

Policijskim službama DCOS-a u Renu zaplenjena je istraga o optužbi za „pokušaj ubistva od strane organizovane bande, sa oružjem kategorije A, namerno nasilje na sastanku sa potpunom nesposobnošću za rad više od osam dana“.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar