Vesti > Svet

DEVOJČICU iz Srbije koja je ubila sestru POVEZUJE ISTA STVAR sa dečakom iz RIBNIKARA! Svet je zanemeo

Zakon je u Nemačkoj veoma jasan i nema tu prevelike dileme šta će se dalje dešavati

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

27/10/2024 > 14:12

podeli vest:

DEVOJČICU iz Srbije koja je ubila sestru POVEZUJE ISTA STVAR sa dečakom iz RIBNIKARA! Svet je zanemeo
Foto: Tanjug/AP


Nemački grad Lajpcig kao i celu Srbiju potresao je u petak zločin koji se dogodio u jednoj kućii gde je živela porodica poreklom iz Tutina. Devojčica (13) je, u trenutku kada roditelji nisu bili u kući, ubila svoju šest godina mlađu sestru.

Incident, koji se dogodio dok roditelji nisu bili kod kuće, ostavio je porodicu, susede i javnost u dubokom šoku, a postavio je i pravno pitanje o odgovornosti dece za ovakve slučajeve u nemačkom zakonodavstvu. 

Policija je izvršila uviđaj u stanu, gde je pronađeno oružje za koje se veruje da je korišćeno u napadu. 

Detalji o samom oružju nisu zvanično saopšteni, ali prema nemačkom Bildu, reč je o nožu. Iz policije su potvrdili da roditelji nisu bili prisutni u vreme napada, a starija sestra je ubrzo prebačena u specijalizovanu kliniku gde joj je pružena psihološka podrška.

Foto: Tanjug/AP

 

Neće odgovarati za ubistvo

Prema nemačkom zakonu, deca mlađa od 14 godina nisu krivično odgovorna. To znači da trinaestogodišnjakinja, iako osumnjičena za ubistvo, neće biti pravno odgovorna za svoje postupke na način na koji bi bila odrasla osoba. 

Zakonodavci su i ranije raspravljali o snižavanju starosne granice za krivičnu odgovornost, posebno u svetlu nekoliko šokantnih slučajeva koji uključuju maloletnike.

Iako krivične sankcije nisu moguće, nadležna socijalna služba u ovakvim situacijama može preduzeti određene mere kako bi se zaštitilo dete, porodica i društvo. Te mere mogu uključivati intenzivnu psihološku pomoć, smeštaj u specijalizovanim ustanovama ili, u nekim slučajevima, stavljanje dece pod stalni nadzor. 

Devojčica iz Lajpciga trenutno se nalazi u specijalizovanoj klinici gde prima pomoć, ali dalji koraci će zavisiti od nalaza istražnog tima i sudskih organa, prenosi Telegraf.rs.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar