
Ovo POVRĆE bi trebalo da jedete svaki dan: Sprečava zgrušavanje krvi, a možete i da OSLABITE
Postoji nekoliko važnih razloga zašto bi trebalo da ga uvrstite u obavezan deo vaše ishrane
podeli vest:

Svako ko vodi računa o svom zdravlju, mora da zna da postoji povrće koje sprečava zgrušavanje krvi, pomaže kod varenja i topi salo.
Ako ste u mogućnosti paradajz bi trebalo da konzumirate svaki dan jer je u pitanju povrće koje topi salo, blagotvorno utiče na krvnu sliku kao i na varenje, prenosi "Tebinje live".
Mnogi ljudi ne konzumiraju paradajz dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi trebalo da ga uvrstite u obavezan deo vaše ishrane.
Foto: RINA
Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u paradajzu, može sprečiti razvoj ćelija raka, posebno raka prostate, želuca i debelog creva, prenosi „Healthline“. Takođe je korisno znati da se kuvanjem paradajza se povećava nivo likopena u poređenju sa sirovim paradajzom.
Paradajz je bogat vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, gvožđe i kalijum, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja nerava i normalne cirkulacije krvi.
Vitamin K, prisutan u paradajzu, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje paradajza takođe će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.
Foto: Unsplash.com
Paradajz može da smanji štetu izazvanu konzumiranjem duvana zahvaljujući kumarinskoj i hlorogenskoj kiselini koje sadrži.
Ako pokušavate da smršate, paradajz će vam biti od velike pomoći. Ima malo kalorija, a bogat je vlaknima, što znači da će vas duže držati sitim i u potpomaže da se salo topi bolje.
Ako možete, potrudite se da ga jedete svaki dan.
BONUS VIDEO:
Znate li šta je IZOTONIK? Sprema se vrlo jednostavno, a nadoknadiće vam izgubljene ELEKTROLITE
Prema rečima nutricioniste, pravilna hidratacija podrazumeva pravilan izbor tečnosti
31.07.2024
VestiU poslednje vreme ste stalno UMORNI i ISCRPLJENI? U ovom ČAJU je tajna okrepljenja
Travari preporučuju mešavinu čajeva koja može da vam pomogne da povratite snagu i unapredite svoje zdravlje
30.07.2024
VestiZnate li koje su namirnice sa NISKIM GLIKEMIJSKIM INDEKSOM? Od njih vam neće SKAKATI ŠEĆER, a možete i oslabiti
Pad šećera takođe može izazvati oslobađanje kortizola, koji je poznat kao "hormon trbušne masti"
30.07.2024
VestiDa znate koliko je ZDRAV, jeli biste ga svaki dan! Pomaže varenju, jača IMUNITET i još mnogo toga
Ova biljka je bogata hranljivim i lekovitim svojstvima, koja nam može dati mnogo više od dobrog ukusa pice
28.07.2024
Vesti
Ostavite komentar