Sport > Košarka

Unikaha savladala Tenerife i OSVOJILA FIBA Ligu Šampiona!

Košarkaši Unikahe osvojili su prvi put u istoriji FIBA Ligu šampiona. Oni su u finalu u savladali Tenerife rezultatom 80:75

Izvor: K1info/Sportklub.rs

Autor: Đorđe Gvero

28/04/2024 > 22:25

podeli vest:

Unikaha savladala Tenerife i OSVOJILA FIBA Ligu Šampiona!
Foto: Fiba.com


Od ukupno osam finala koliko je do sada odigrano u istoriji ovog takmičenja, čak pet puta se dogodilo da su obe ekipe iz Španije.

Počelo je dosta bojažljivo u prvoj četvrtini, posle šest minuta svega osam poena na utakmici ukupno. Ulazak Nihada Đedovića za Unikahu pokrenuo ih je, pa su prvu četvrtinu dobili rezultatom 16:10.

Kraviš je odlično započeo drugu deonicu i učestvovao u mnogome da Unikaha napravi osam poena razlike, ali je veteran Marselinjo Uertas plesao po terenu i održavao svoju ekipu. Karter je sa druge strane prvo imao fantastično zakucavanje, a potom i nesvakidašnji šut za tri poena sa jedne noge, pa je Unikaha imala prednost posle prvog poluvremena od 11 poena razlike (38:27).

Znatno je efikasnija bila treća četvrtina. Tenerife su uspeli da smanje razliku. Vodila je Unikaha 14 poena razlike u početku treće deonice, ali je na isteku 30. minuta bilo samo tri razlike, ipak, Unikaha je trojkom završila taj period.

Istim tempom je ekipa trenera Ibona Navara započela četvrtu četvrtinu. Košarkaši Tenerifa su odgovorili, ali se utakmica u tim trenucima kretala u serijama, pa je Unikaha ponovo došla do devet poena prednosti. Tim iz Malage je imao šest poena prednost pred poslednjih 60 sekundi i uspeo da zadrži prednost posle penal završnice, te osvoji prvi trofej u Ligi šampiona.

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bio je Kendrik Peri sa 17 poena, 14 je dodao Nihad Đedović. U poraženom timu je Kajl Gaj imao 18 poena, Šermandini je dodao 16, a Marselinjo Uertas je imao 14 poena i devet asistencija.

Ostavite komentar