Sport > Košarka

Partizan SIGURAN protiv Budućnosti za 1:0 u seriji!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Budućnosti 78:67 vođstvo od 1:0 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

30/04/2024 > 18:24

podeli vest:

Partizan SIGURAN protiv Budućnosti za 1:0 u seriji!
Foto: KK Partizan


Partizan je posle prve deonice vodio 11 razlike (27:16), a na startu druge nije poentirao čak četiri minuta, međutim u tom periodu gosti su postigli samo četiri poena.

Na poluvreme se otišlo sa 41:29 za Partizan, a sa plus 12 za "crno-bele" ušlo se i u poslednju deonicu (59:47).

Trojkom Kevina "Jogija" Ferela Budućnost je 69 sekundi pre kraja prišla na samo minus četiri - 65:69.

Kevin Panter je 36 sekundi pre kraja realizovao sva tri slobodna bacanja posle faula nad njim na šutu za tri i tako prelomio utakmicu koja je odigrana pred 10.197 navijača Partizana.

Kod Partizana je najefikasniji bio Zek Ledej sa 15 poena, Frenk Kaminski je dao 13, a Panter i Aleksa Avramović po 11. Kapiten Panter je za 30 minuta postigao sedam poena uz šut 2/4 za dva, 0/4 za tri, 3/3 slobodna bacanja i pet izgubljenih lopti.

Joan Makundu je dao 14 poena za Budućnost, Ferel 13, a Kenan Kamenjaš 12.

Drugi meč polufinalne serije igra se u utorak 7. maja u Podgorici. Eventualna "majstorica" planirana je za 10. maj.

Polufinalna serija između Crvene zvezde i Mege počinje u petak.

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

 

1. četvrtina:

Zek Ledej otvara meč svojom trojkom i crno-beli vode 3:0 na startu meča. Budućnost je postigla svoje prve poene na meču iz reketa, ali na drugoj strani Džejms Naneli i Frenk Kaminski donose prednost od 7:2. Partizan je odigrao odličnu odbranu, ali Jogi Ferel pogađa trojku u poslednjoj sekundi za smanjenje vođstva na 7:5. Nakon novih poena Frenka Kaminskog, na drugoj strani ogađa Petar Popović jedan sjajan flouter uz faul tako da podgorička ekipa prilazi na 9:8. Nakon televizijskog tajm-auta Budućnost je mnogo bolje ušla u meč i sada gosti vode 12:11. Posle jednog dužeg napada Partizana, lopta dolazi do Ledeja koji pogađa novu trojku i sada Partizan dolazi do prednosti. Frenk Kaminski igra sjajnu prvu četvrtinu, sada je nakon dobrog driblinga pogodio uz faul i ponovo vraća osetniju prednost na stranu crno-belih. Na kraju, prva četvrtina završava rezultatom 27:16.

 

2. četvrtina:

Budućnost otvara drugu četvrtinu poenima svojih igrača i sada je prednost jednocifrena 27:18. U drugoj četvrtini vidimo mnogo čvršću igru i jednih i drugih, ali takođe i mnogo grešaka, tako da je Partizan za šest minuta igre postigao samo dva poena, dok je na drugoj strani ekipa Budućnosti postigla četiri poena, tako da je rezultat 29:20 na četiri minuta do kraja prvog poluvremena. Ekipa Budućnosti posle dugo vremena pogađa trojku i smanjuje na 29:23. Oba tima su nakon tajm-auta uspela konačno da pronađu napadački ritam tako da se u poslednji minut ušlo rezultatom 39:27 za Partizan. Na kraju prvo poluvreme završava rezultatom 41:29.

 

3. četvrtina:

Partizan je bolje otvorio drugo poluvreme i trojkama Alena Smailagića došao do najveće prednosti u meču posle tri minuta igre, sada je 46:31. Crno-beli preko Džejlina Smita povećavaju svoju prednost, na to poene sa poludistance dodaje i kapiten Kevin Panter i domaći tim sada odlazi na velikih 50:32. Kenan Kamenjaš je bio precizan sa linije penala, zatim trojku pogađa Nikola Tanasković i Budućnost smanjuje na 50:37. U poslednjih pet minuta treće četvrtine ulazi se rezultatom 54:40 za Partizan. Budućnost je prišla na 56:46 i Željko Obradović je zatražio tajm aut vidno nezadovoljan kako njegov tim organizuje napade. Džejms Naneli pogađa trojku u poslednjoj sekundi i treća četvrtina završava rezultatom 59:47.

 

4. četvrtina:

Budućnost postiže prve poene u četvrtoj četvrtini, postiže ih Joan Makundu sa linije slobodnih bacanje i smanjuju na 59:49. Na drugoj strani odgovara Zek Ledej novom trojkom i ponovo povećava prednost domaćeg tima. Mateuš Ponitka će biti u prilici da poveća prednost svog tima jer će dobiti dodatno slobodno bacanje zbog tehničke koja je dosuđena Jogi Ferelu. Budućnost je uprkos tome uspela u narednih nekoliko napada da zaustavi Partizan i da na drugoj strani poentira, tako da su ponovo prišli na 10 poena zaostatka na tri minuta do kraja meča. Ponovo su crno-beli propustili priliku da poentiraju, na drugoj strani Joan Makundu snažno zakucava i Budućnost je posle dugo vremena prišla na jednocifren zaostatak, rezultat je 69:62. Zek Ledej pravi grešku u koracima, na drugoj strani Jogi Ferel pogađa trojku i sada je prednost crno-beli samo 69:65. Kevin Panter je fauliran na šutu za tri poena i pogađa sva tri slobodna bacanja za 72:65. Na kraju ipak sigurna pobeda Partizana 78:67.

Ostavite komentar