Sport > Košarka

Košarkaši Bostona u polufinalu plej-ofa Istoka, brejk Dalasa protiv LA Klipersa

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

02/05/2024 > 13:50

podeli vest:

Košarkaši Bostona u polufinalu plej-ofa Istoka, brejk Dalasa protiv LA Klipersa
Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa


Košarkaši Bostona plasirali su se u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobedili Majami rezultatom 118:84. Košarkaši Bostona su do polufinala plej-ofa Istoka stigli serijom 4:1 u pobedama.

Najefikasniji u timu Bostona bili su Derik Vajt i Džejlen Braun, koji su postigli po 25 poena. U ekipi iz Majamija najbolji je bio Bem Adebajo sa 23 poena, dok je Tajler Hiro dodao 15. Srpski košarkaš Nikola Jović bio je starter u timu iz Majamija, a na terenu je proveo skoro 28 minuta. On je za to vreme postigao osam poena i imao je sedam skokova i četiri asistencije.

Košarkaši Bostona će u polufinalu plej-ofa Istoka igrati sa boljim iz duela između Klivlenda i Orlanda. Klivlend vodi 3:2 u seriji, a naredni meč ova dva tima biće odigran za dva dana u Orlandu.

 

 

 

Košarkaši Dalasa pobedili su noćas u gostima ekipu Los Anđeles Klipersa rezultatom 123:93 i poveli sa 3:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je slovenački košarkaš Luka Dončić, koji je zabeležio 35 poena, deset asistencija i sedam uhvaćenih lopti. Kod domaćih, najbolji je bio Pol Džordž sa 15 poena i 11 skokova, dok je Ivica Zubac ubacio 15 poena. Naredni meč biće odigran za dva dana u Dalasu.

 

 

Ostavite komentar