Vesti > Politika

Vučić JASAN o skraćenju RADNOG VREMENA na 7 sati: "Od toga nema ništa i 40 sati je malo!"

Od tog posla nema ništa, Crna Gora se "dodvorava narodu", ocenio je predsednik Srbije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/04/2024 > 08:58

podeli vest:

Vučić JASAN o skraćenju RADNOG VREMENA na 7 sati: "Od toga nema ništa i 40 sati je malo!"
Foto: Tanjug/AP/shutterstock


Dok sam ja predsednik i imam ikakvog uticaja u SNS, od sedmočasovnog radnog vremena nema ništa!

Ovo je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan za stav po pitanju toga što Crna Gora uvodi sedmočasovno radno vreme, i naglasio da je to "dodvoravanje narodu".

- Jedna politička partija došla je kod mene i jedan od uslova za saradnju sa SNS-om bio je da se ne radi nedeljom, te da se radno vreme smanji na sedam sati. Još malo, pa da se ne radi uopšte. Svi smo se mi i približili tome, vidite koliko odmora imamo, koliko idemo na "city break" destinacije - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da dok on bude predsednik i imao uticaja u većinskoj partiji u Narodnoj skupštini – to nikada neće prihvatiti.

- A srećom po vas, moj mandat uskoro ističe, pa vi onda izaberite te pametne koji vole da ne rade ništa, a da zemlja ide napred. Objasnite mi kako je moguće da za 35 sati uradite isto kao i za 40 sati. Inače, mislim da je 40 sati malo radnog vremena i baš me briga šta su mislili radnici u Čikagu. Čovek mora da radi više - rekao je on.

Vučić je onda prognozirao kako će trend smanjenja radnog vremena da se nastavi, pa će se na kraju raditi 24 sata u nedelji.

- Kako možete da za 24 sata naberete isto jagoda kao i za 40? I ja to treba da podržim, aj narode lezi lebe da niko ništa ne radi, a svi ćemo da živimo lepo… Aj svima čarter letove na Maldive i Sejšele, ko nije bio. Ne može. Do 2027. od tog posla nema ništa, a posle radite dva sata dnevno - rekao je on.

Ostavite komentar