Vesti > Politika

Jedinstvena Srbija: Sigurni smo da će planovi VLADE za naredne 4 godine biti realizovani

Dobro je što su neke uvozne takse, akcize povećane za robu koja se uvozi u Srbiju, a tiče se poljoprivredne proizvodnje

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

01/05/2024 > 18:28

podeli vest:

Jedinstvena Srbija: Sigurni smo da će planovi VLADE za naredne 4 godine biti realizovani
Foto: ATA Images


Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma čestitao je danas mandataru za sastav vlade Milošu Vučeviću na ekspozeu koji je danas predstavio u Skupštini Srbije, dodajući da je siguran da će svi planovi za naredne četiri godine biti realizovani.

Marković je u raspravi posle predstavljanja ekspozea rekao da ljudi koji žive na selu, odnosno poljoprivredni proizvođači nikada nisu imali bolje uslove za razvoj poljoprivrede i stočnog fonda i ocenio da su subvencije dobre.

Pomoći ratarima da u većem obimu iskoriste subvencije

- Dobre su ovo subvencije za poljoprivredne proizvođače, za mleko i za poljoprivrednu kulturu i za nabavku priključnih mašina, ali su nam štale prazne. Moj predlog, nije kritika, da vidimo kako da iznađemo mogućnost da pomognemo tim ljudima da li preko neke banke koja će im dati kredit na neki grejs period malo veći, da ti poljoprivredni proizvođači mogu da budu i korisnici tih subvencija - rekao je Marković.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Naveo je da je dobro što su neke uvozne takse, akcize povećane za robu koja se uvozi u Srbiju, a tiče se poljoprivredne proizvodnje.

- Najvažniji je ekonomski napredak jedne države. Ne mogu pojedinci da zaustave to.  U kontinuitetu dolaze fabrike, odnosno vlasnici velikog kapitala u Srbiju da otvaraju svoje fabrike. Nemačka poslednjih devet meseci i investitori iz Nemačke imaju najveće interesovanje za Srbiju. Zašto? Zato što postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost - rekao je Marković i najavio da će JS podržati izbor nove vlade.


 

Ostavite komentar