Vesti > Srbija

Vučić o Srbima sa Kosmeta: DOPLATIĆEMO ljudima za PREVOZ do prelaza, da mogu da podignu NOVAC

On je rekao da je odluka Prištine o dinaru bezobzirnost i nestvarno foliranje onih koji se prave da ne razumeju o čemu je reč

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

01/05/2024 > 11:22

podeli vest:

Vučić o Srbima sa Kosmeta: DOPLATIĆEMO ljudima za PREVOZ do prelaza, da mogu da podignu NOVAC
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Beograd Srbima sa KiM i svima koji primanja ostvaruju u dinarima, doplaćivati za prevoz do administrativnih prelaza, kako bi na automatima i bankama mogli da podignu novac.

- Platićemo 2.500, platićemo i 5.000 dinara više pa ćemo im na Brnjaku i Jarinju, ali i Merdaru i u Končulju postaviti automate, banke i drugo i plaćaćemo prevoz. Život Srbima postaje nesnosan i za to su krivi i Priština i oni koji su zajedno sa nama potpisali sporazum - rekao je Vučić.

On je rekao da je odluka Prištine o dinaru bezobzirnost i nestvarno foliranje onih koji se prave da ne razumeju o čemu je reč. Priština donese protivpravnu odluku i svi se slože, a onda vas zovu na razgovor i prihvate sve postulate Prištine koje je implementirala i ako to ne pihvatite, kažu dve strane nisu bile spremne za kompromis.

- To je kao da ste me lupili motkom po glavi, a neko treći dođe i kaže nisu obe strane htele da se zaustave. Nećemo postići nikakav dogovor u vezi dinara, već tražimo rešenje kako da isplaćujemo plate i penzije našem narodu i nećemo da učestvujemo u nečemu što nije pravno. Ne pada nam na pamet - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Dodao je, da ako hoće da omoguće ljudima da primaju plate i penzije, da je to u redu, ali oni ne žele ni logične stvari da prihvate.

- Ako neće državnoj banci da daju licencu, neće ni privatnoj, jer je srpska. Svi znamo ko na divljački način pokušava da spreči Srbe da ostvare svoja elementarna prava - rekao je Vučić.

Dodao je i da strane države trenutno rade na ukidanju kaznenih mera Prištini, a da u tome prednjače Baltičke zemlje i Nemačka.

Nemci vode brutalnu kampanju za prijem Kosova u SE, ali je sve na ivici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je situacija povodom prijema tzv. Kosova u Savet Evrope neizvesna, ali da Nemci vode brutalnu kampanju za prijem Prištine.

- Imaće između 29 i 33 glasa, a 31 im je potrebna većina, tako da je sve na ivici - rekao je Vučić tokom obilaska radova za Ekspo u Surčinu.

On je rekao da će Srbija nastaviti da se bori, ali da ne može da se meri sa Nemačkom, Francuskom i ostalima. Ocenio je i da se bave različitim trikovima, pa i kada je u pitanju formianje ZSO.

Ostavite komentar