Ekonomija > Čuvarkuća

Iskoristite STARI HLEB i napravite savršen mediteranski DORUČAK

Ne bacajte stari hleb. Napravite od njega ukusno mediteransko jelo

Autor: K1/ nacionalist.com

17/07/2022 > 19:45

podeli vest:

Iskoristite STARI HLEB i napravite savršen mediteranski DORUČAK
Foto: Pixabay.com


Ukoliko ne znate šta da radite sa starim hlebom (a greota je bacati), savetujemo vam da napravite doručak, kao iz najboljih restorana, kojim ćete oduševiti svoje ukućane.

Potrebno je:

100 gr putera ili margarina, omekšanog na sobnoj temperaturi, 3 glavice belog luka, 2 supene kašike maslinovog ulja, vekna hleba od 400gr, 2 supene kašike iseckanog peršunovog lista

Po želji možete da dodate mocarelu ili parmezan

Priprema:

1. Omekšajte puter ili margarin na sobnoj temperaturi, a zatim isecite čenove belog luka bez da ga ljuštite, tako da se vide njegovi vrhovi.

2. U pleh stavite papir za pečenje i na njega aluminijumsku foliju. Čenove belog luka poređajte i poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni, pola sata.

3. Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom (ili margarinom).

4. secite hleb na kriške i namažite smesom, a zatim hleb zapecite u zagrejanoj rerni 3-4 minuta.

Prijatno!

Foto: Pixabay.com

 

Ostavite komentar