Ekonomija

Ova odluka suda MENJA SVE: "Palac gore" koštao poljoprivrednika 56.000 EVRA

Nesrećni farmer lajkovao ugovor koji mu je stigao od kupca, a sud oslučio da se taj "palac gore" računa kao prihvatanje uslova

Izvor: K1info/index.hr

10/07/2023 > 08:43

podeli vest:

Ova odluka suda MENJA SVE: "Palac gore" koštao poljoprivrednika 56.000 EVRA
Foto: Shutterstock


Kanadski farmer mora da plati više od 82.000 kanadskih dolara (56.655 evra) odštete posle zbrke nastale zbog emodžija koja je završila presudom suda u Saskačevanu da je emodži "palac gore" dovoljan za prihvatanje ugovornih uslova.

Naime, Kris Ačter, vlasnik poljoprivredne kompanije Swift Current u Saskačevanu, poslao je taj emodži kao odgovor na fotografiju ugovora o kupovini lana koji mu je poslao kupac 2021. godine. Mesecima kasnije, kada je stiglo vreme isporuke, kupac - koji je poslovao s Ačterom nekoliko godina - nije dobio lan.

Time je počeo spor kako bi se otkrilo šta znači emodži "palac gore", prema sudskoj presudi objavljenoj u lokalnim medijima. Kupac South West Terminal tvrdio je da emodži podrazumeva prihvatanje ugovornih uslova, dok je Ačter rekao da je koristio palac samo da bi ukazao na to da je primio ugovor, ali ne kako bi pristao na njega.

U sažetoj presudi sudija T.J. Kin je rekao: "Zadovoljan sam verovatnočom da je Kris odobrio ugovor kao što je to činio ranije, osim što je ovog puta upotrebio emodži "palca gore". Po mom mišljenju, zahtev za potpis ispunio je Krisob emodži koji je poslat s njegovog mobilnog telefona".

Ostavite komentar