Ekonomija

Ana Brnabić istakla CILJEVE VLADE za naredni period: Plan je da sledeće godine NETO PLATA pređe 1.000 evra

Kako je rekla, cilj za 2027. godinu je da neto plata bude čak 1.400 evra

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

27/07/2024 > 11:17

podeli vest:

Ana Brnabić istakla CILJEVE VLADE za naredni period: Plan je da sledeće godine NETO PLATA pređe 1.000 evra
Ana Brnabić na press konferenciji - Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednica narodne skupština Ana Brnabić obratila se danas građanima, kada je istakla da je prosečna plata u Srbiji prešla 100.000 dinara. Ona je otkrila velike ciljeve za naredni period i rekla da je sledeći veliki korak da prosečna plata u Srbiji pređe 1.000 evra.

- Kod mene je ovo izazvalo neverovatnu sreću i veliki ponos što sam u timu Aleksandra Vučića. Kada je to objavio Zavod za statistiku to je prošlo kao ne naročito bitna vest, a ne kao neka zbog koje treba da se radujemo. Sad znamo da možemo, vidimo da svi mi možemo. To je prošlo kao još jedna u nizu vesti. Meni je bilo vžano da se podsetimo kako je to izgledalo od 2014. godine. Nisam tada bila u politici, gledala sam to sa strane kao običan građanin i neko ko je bio u svetu privrede - rekla je Ana Brnabić za tv Pink.

Kako je istakla, prvi zakon o energetici koji je tretirao zelenu energiju postavljen je kada je na vlast došao predsednik Vučić.

- Tada sam se suočavala sa vlašću koja nije htela da čuje za obnovljive izvore energije i životnu sredinu. Tek 2014. godine kada je Vučić postao predednik Vlade dobili smo prvi zakon o energetici koji je tretirao zelenu energiju. Sada su svi oni za zaštitu životne sredine. Te 2014. sećam se, slušam Vučića kao predsednika vlade koji govori da su nam potrebne teške reforme. Nije obećavao, rekao da su nam potrebne teške i bolne reforme ali moramo da pokušamo da ozdravimo i kada završimo krenućemo u rast i razvoj - rekla je Brnabić i nastavila:

- Tada je bila misaona imenica da prosečna plata može da pređe 500 evra. Vidite šta smo upesli da uradimo za 10 godina, to jeste vizija Aleksandra Vučića ali i uspeh svih građana. Imamo konačno značajan momenat u ekonomskoj istoriji, prekretnicu gde su prosečne neto plate prešle cifru od 100.000 dinara. Sledeći veliki cilj je da prosečna neto plata pređe 1.000 evra, što će biti sigurna sam već sledeće godine, do 2027. godine imamo prosečnu neto platu 1.400 evra - istakla je ona. 

Ostavite komentar