Ekonomija

Er Srbija će uspostaviti direktan let na liniji Beograd-Tokio

To je danas najavljeno na poslovnom forumu Srbija-Japan

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

17/10/2024 > 11:15

podeli vest:

Er Srbija će uspostaviti direktan let na liniji Beograd-Tokio
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kompanija Er Srbija u narednih šest meseci uspostaviti direktan let na liniji Beograd-Tokio i istakao da je povezivanje sa Japanom od najvećeg značaja za Srbiju. 

''Mi ćemo dati sve od sebe da uspostavimo ovu liniju u narednih šest meseci'', rekao je Vučić na Poslovnom forumu Srbija - Japan: susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu DžETRO (Jetro) i pozvao predstavnike japanskih kompanija da češće posećuju Srbiju.

Dodao je da je sa ministrom Sinišom Malim razgovarao o uvođenju tri nova direktna leta iz Beograda, a da je jedan od njih direktan let do Tokija.

Vučić je rekao da Srbija u poslednjih 12 godina, po prvi put u istoriji, ima stabilan kurs dinara, kao i da po podsticajima i subvencijama japanskih kompanija može da se uporedi sa najboljim zemljama ne samo u Evropi, već i u širem regionu. 

''Naravno, postoje i pitanja kojima moramo bolje da se posvetimo i nadam se da ćemo moći to i da uradimo, kao što je vladavina prava i sistem sudstva i pravosuđa, rekao je Vučić.

Dodao je da nije istovremeno laka geopolitička situacija, ali da može da se preokrene u prednost sa investicionog gledišta kada je reč o onima koji bi možda ulagali u našu zemlju i naglasio da će Srbija održavati mir i stabilnost u regionu i održavati dobre veze sa svima.

''To ne znači da mi podržavamo svakog, znamo šta osuđujemo, šta podržavamo, a sa druge strane ne prekidamo veze sa svima'', rekao je Vučić.

Istakao je da je ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura konstantno dosledan u pokušajima da Japan približi Srbiji dodajući da trgovinska razmena dve zemlje manja od 350 miliona evra, ali da će biti prilika da se uveća u budućnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 


 

Ostavite komentar