FunBox > Lajk

Od NAUČNOG PROGRAMA napravili CIRKUS u studiju: VODITELJI totalno pošandrcali - GLUMILI MUMIJE

Nakon što su poslušali naučni prilog o otkrivanju govora drevnih egipćana, voditelji su prasnuli u smeh

Izvor: K1info

14/08/2023 > 20:32

podeli vest:

Od NAUČNOG PROGRAMA napravili CIRKUS u studiju: VODITELJI totalno pošandrcali - GLUMILI MUMIJE
Foto: Youtube/Printscreen/CBS mornings


Voditelji emisije CBS Mornings prasnuli su u smeh nakon što je emitiran prilog u kojem je prikazano kako bi zvučao glas mumije. Nakon toga, pokušavali su da "skinu" taj zvuk i u isti glas vikali.

Naime, istraživači su odlučili da pokušaju da saznaju kako su ljudi u starom Egiptu mogli da zvuče pre više stotina hiljada godina. Fokusirajući svoje istraživanje na 3000 godina staru mumiju po imenu Nesijaman, tim istraživača u Engleskoj odlučio je da istraži kako je zvučao drevni egipatski sveštenik. 

Mumificirani sveštenik je bio savršen izbor zbog stanja u kojem su pronađeni njegovi posmrtni ostaci. Osim toga, mumija je pokopana sa željom da može i da "govori nakon smrti". 

Kako bi replikovali njegov glas, tim naučnika rekreirao je usta i glasnice pomoću 3D printera. Tada su bili u stanju da proizvedu zvukove nalik na one koje je sveštenik mogao da ima.

Međutim, voditelji koji su pustili ovaj prilog dobili su "napad smeha". Nakon završenog naučnog priloga, toliko im je bio smešan taj zvuk da su u uživo programu pokušali da ga iskopiraju, glumeći mumije i vikajući u glas. Emisija je, umesno naučnog tipa, dobila poslala drugačiji utisak. Video je postao viralan za kratko vreme.

Ostavite komentar