Kultura i umetnost > Film/Serija

Bolje da je OTKAŽU: Obožavaoci RAZOČARANI trećom sezonom serije "The Witcher"

Henri Kavil je ranije najavio odlazak iz serije posle treće sezone, a u ulozi Vešca Geralta trebalo bi da ga zameni Lijam Hemsvort

Izvor: K1info/index.hr

03/08/2023 > 11:10

podeli vest:

Bolje da je OTKAŽU: Obožavaoci RAZOČARANI trećom sezonom serije "The Witcher"
Foto: Youtube PrintScreen/Netflix


Brojni fanovi zatražili su od Netflixa da otkaže seriju "The Witcher" pošto su pogledali poslednju sezonu.

Kada se 2019. godine prva sezona pojavila na popularnoj striming platformi, mnogi su bili uzbuđeni. Serija, temeljena na franšizi popularnih videoigara i serijalu knjiga poljskog autora Andžeja Sapkovskog, oduševila je fanove koji su mogli da vide svoje omiljene likove na malom ekranu.

Serija je dobila i gomilu obožavalaca koji nisu igrali video igre ni čitali knjige, a mnogi su je poredili sa "Igrom prestola". Dok je prva sezona imala solidan početak sa 68 posto pozitivnih ocena kritičara na sajtu Rotten Tomatoes, obožavaoci su već tada imali ideju kuda Netflix treba da ide sa serijom.

Glumačka ekipa, predvođena Henrijem Kavilom u ulozi Geralta, bila je dinamična i fanovima se svidela priča. U drugoj sezoni serija je došla na svoje, a prema kritičarima, bio je to veliki napredak u odnosu na prvu sezonu, i serija je imala impresivnih 95 posto pozitivnih ocena kritičara na Rotten Tomatoesu.

Foto: Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP

Henri Kavil na premijeri 3. sezone serije The Witcher

Mnogi su se ponadali da će Kavil voditi seriju u blistavu budućnost. Međutim, prošle godine glumac je najavio da će se povući posle treće sezone, a zameniće ga Lijam Hemsvort. Ali pre nego što Hemsvort preuzme ulogu u četvrtoj sezoni, fanovi pozivaju da se "The Witcher" otkaže pre nego što uopšte stigne do četvrte sezone.

Na IMDb-u neke epizode iz treće sezone dobile su najniže ocene do sada, a sedma epizoda ima posebno nisku ocenu - 4.2. Stvari nisu ništa bolje ni na Rotten Tomatoesu gde treća sezona ima samo 22 odsto pozitivnih ocena publike, u poređenju sa 89 u prvoj sezoni i 56 odsto u drugoj.

Obožavaoci su pohrlili na društvene mreže kako bi izrazili svoje mišljenje o seriji, a jedan je napisao na Twitteru: "Ova nova sezona 'Witchera', posebno poslednje tri epizode, bile su neke od najgorih stvari koje sam ikada gledao." "Oh, kakav promašaj, bolje da je otkažu", dodao je drugi, a treći je napisao: "Samo otkažite seriju, već je šokantno loša."

Ali dok su neki kritikovali poslednjih nekoliko epizoda, većina je samo razočarana Kavilovim odlaskom. Jedan velikodušniji obožavalac je napisao: "Čoveče, osim tempa na nekim mestima, što je, čini mi se, prilično čest problem u današnjim serijama, 3. sezona 'Witchera' je bila neverovatna, zapravo je samo pogoršala činjenicu da Henri Kavil odlazi."

Ostavite komentar