Kultura i umetnost > Film/Serija

Reditelj PITER DŽEKSON o filmu "Talk to Me": Godinama nisam uživao u tako DOBROM HORORU

Novozelandski sineasta, poznat po režiji filmova iz serijala "Gospodar prstenova" i "Hobit", karijeru je započeo upravo u horor žanru

Izvor: K1info

14/08/2023 > 21:02

podeli vest:

Reditelj PITER DŽEKSON o filmu "Talk to Me": Godinama nisam uživao u tako DOBROM HORORU
Foto: Instagram/peter__jackson


Piter Džekson, reditelj "Gospodara prstenova" (Lord of the Rings), pohvalio je novi horor film "Talk to Me" u produkciji A24, nazvavši ga "najboljim, najintezivnijim, horor filmom u kojem sam uživao godinama".

Iako je novozelandski sineasta najpoznatiji po režiji filmova iz serijala "Gospodar prstenova" i "Hobit" (The Hobbit), što mu je omogućilo da postane jedan od filmskih stvaralaca sa najvećom zaradom svih vremena, karijeru je zapravo započeo u horor žanru.

Džekson je 1987. snimio niskobudžetnu komediju "Bad Taste", koja je postala kultni klasik. Nekoliko godina kasnije, režirao je i komediju "Dead Alive" (originalni naslov Braindead), koja se smatra jednim od najgorih filmova ikada snimljenih.

Međutim, od kada je Džekson postao poznat sredinom 1990-ih sa "Nebeskim stvorenjima" (Heavenly Creatures), što mu je donelo nominaciju za Oskara za "Najbolji originalni scenario", retko se vraćao u carstvo horora.

Ipak, to ne znači da je njegova ljubav prema žanru nestala, jer je Džekson nedavno otkrio da ga je debitantski film Denija i Majkla Filipoa oduševio.

On je preko Newshuba film nazvao "intenzivno zastrašujućim i uznemirujućim - na najbolji mogući način", dodavši:

- "Talk to Me" nije samo dobar - on je veoma dobar. Najbolji, najintezivniji, horor film u kojem sam uživao godinama.

Horor film "Talk to Me" prati grupu tinejdžera koji kontaktiraju duhove preko ruke sa urezanim zagonetnim rečima, što će, naravno, biti kobno za učesnike seanse.

Film je dobio odlične kritike, a nastavak je već u pripremi.

Ostavite komentar