Kultura i umetnost > Film/Serija

Bojana Zečević otkriva misterije serije "Nobelovac": Andrić je živeo u kući svog ADVOKATA...

Tihomiru Staniću ponovo je pripala čast da igra slavnog Nobelovca.

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

09/10/2024 > 14:52

podeli vest:

Bojana Zečević otkriva misterije serije "Nobelovac": Andrić je živeo u kući svog ADVOKATA...
Foto: K1 televizija


U emisiji "Kec na 11" na televiziji K1, gošća je bila glumica Bojana Zečević, koja otkriva intrigantne detalje o seriji "Nobelovac" i njenoj interpretaciji lika Kaje Milenković. 

Ova serija istražuje kompleksne odnose između velikih književnika, a posebno pitanje zašto je Ivo Andrić, nakon rata, prekinuo kontakte s Kijom.

Tihomiru Staniću ponovo je pripala čast da igra slavnog Nobelovca. 

"Koliko sam ja shvatila, njemu je ovo šesta uloga Ive Andrića. Mislim da on zaista voli lik i delo, a druga stvar je što se stvarno liče," rekla je Bojana Zečević na samom početku.

Naša glumica tumači lik Katarine Kaje Milenković, koja je u veoma zanimljivom odnosu sa Ivom Andrićem. 

- To je misteriozni mamac za publiku. Nekima na početku nije bilo najjasnije ko je Katarina. Mnogi su na početku pomislili da je uloga Brane Milenkovića, da je on muž Kaje, a onda su sada shvatili da je on njen brat. Sada se otvara pitanje odnosa između nje i Ive. Već će u narednim epizodama biti dosta jasnije. Ona je jedina koja 'pecka' Ivu Andrića - kaže Bojana i dodaje:

- Prema istorijskim činjenicama, Ivo je zaista živeo u kući Katarine i Brane Milenkovića. Brana mu je bio advokat. Zaista postoje činjenice da ona nikako nije volela komunikaciju, i tu kreće prvi razdor među njima - objašnjava.

Govoreći o tome koliko ima istorijskih činjenica, a koliko je izmišljeno, Bojana ističe: 

- U osamdeset posto stvari u seriji sprovedeno je ozbiljno istraživanje koje se drži nekih istorijskih činjenica koje mogu da budu potkrepljene i tačne. Mene su u velikoj meri izmaštali, jer nisu mogli da saznaju mnogo o njoj. Jako malo ima zapisa. Kroz njegova dela može malo da se nasluti, ali ni tu se nismo oslanjali na nešto što bi moglo da bude neka asocijacija na neki od likova iz njegovih romana - kaže Bojana i dodaje: 

- Ono što je najzanimljivije je to što se otvaraju neka pitanja o plejadi političara i književnika. Ivo zapravo nije bio po opredeljenju komunista, ali to može da ostane kao večna debata - zaključila je Bojana u emisiji "Kec na 11" na televiziji K1.

Ostavite komentar