Kultura i umetnost > Film/Serija

Srpski film "BAUK" pobedio na filmskom festivalu na Krimu

Međunarodni žiri i gledaoci su tokom pet festivalskih dana mogli da ocene 16 filmova iz 14 zemalja

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/10/2024 > 15:18

podeli vest:

Srpski film "BAUK" pobedio na filmskom festivalu na Krimu
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Na Krimu je završen 8. međunarodni filmski festival "Evroazijski most", a film o NATO bombardovanju Beograda proglašen je za najbolji igrani film, prenosi "rt.rs".

Nagradu za najbolji igrani film na međunarodnom filmskom festivalu "Evroazijski most" na Krimu odneo je film "Bauk" reditelja Gorana Radovanovića.

Tokom festivala koji je okupio jedinstvenost i sjaj kultura, međunarodni žiri i gledaoci su tokom pet festivalskih dana mogli da ocene 16 filmova iz 14 zemalja uključenih u konkurs dokumentarnog i igranog filma.

- Na Zapadu su skloni da veruju da postoji jedna kultura, ali to nije tako. Svaka zemlja ima svoju kulturu, jedinstvenu i posebnu. Živimo u multikulturalnom svetu i to svi treba da poštuju - primetio je jedan od članova žirija, grčki glumac Jorgos Kimulis, obraćajući se prisutnima na završnoj ceremoniji, prenosi "Metro".

Film "Bauk" prikazuje priču o osmogodišnjem dečaku Savi, koga je majka tokom NATO bombardovanja 1999. godine evakuisala na bezbedno mesto kako bi mu spasila život i sačuvala čisti pogled na svet, neokaljan strahom.

Predsednik žirija Jurij Obuhov je istakao da je glavna nagrada važna i za producenta filma Miloša Bikovića, koji je igrao jednu od glavnih uloga u filmu, prenosi "Balkanist".

Goran Radovanović nije mogao da prisustvuje svečanom zatvaranju festivala, ali je u video poruci izrazio zahvalnost na nagradi i pozdravio prisutne iz Beograda.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar