Kultura i umetnost > Muzika

Guns N' Roses JEDAN OD HEDLAJNERA ovogodišnjeg Glastonberija?

Sastavi Guns N' Roses i Arctic Monkeys mogli bi da budu dva poslednja hedlajnera ovogodišnjeg Glastonberi festivala

Izvor: K1info

14/01/2023 > 14:21

podeli vest:

Guns N' Roses JEDAN OD HEDLAJNERA ovogodišnjeg Glastonberija?
Foto: Youtube PrintScreen/Guns N' Roses


S obzirom da je do početka Glastonberi festivala 2023. ostalo manje od šest meseci, sve češće se čuju glasine o tome ko su dva poslednja hedlajnera ovogodišnjeg izdanja, nakon vesti da će Elton Džon debitovati na festivalu u nedelju uveče i da će to biti njegov poslednji koncert u Velikoj Britaniji.

Jedna od najupornijih glasina koje kruže oko ovogodišnjeg festivala je da će legende rokenrola Guns N' Roses, sa gitaristom Slešom i basistom Dafom Mekaganom koji su se vratili u bend 2016. godine, biti jedan od preostalih hedlajnera.

U ekskluzivnom intervjuu, koorganizator festivala Emili Ivas rekla je za magazin Metal Hammer još u novembru 2021: - Mislim da Guns N' Roses treba da sviraju ovde u nekom trenutku, zar ne? - što je izazvalo spekulacije da bi LA legende mogle da se pojave na festivalu 2022.

Iako se te glasine nikada nisu materijalizovale, godinu dana kasnije The Sun je tvrdio da imaju insajderske informacije da su Guns N' Roses zapravo bili u pregovorima za nastup 2023. Manje od mesec dana potom, bend je potvrdio svoj najveći nastup ikada u Velikoj Britaniji, najavivši da će svirati na londonskom BST festivalu u Hajd parku u petak 30. juna - manje od nedelju dana nakon ovogodišnjeg Glastonberija.

S obzirom da je grupa zvanično u zemlji otprilike u to vreme, glasine su se intenzivirale o potencijalnom pojavljivanju benda na ovogodišnjem izdanju festivala. Takođe je sajt eFestivals - koji je obično prilično tačan kada je u pitanju predviđanje učesnika na Glastonberiju - dodao Guns N' Roses kao TBC (To Be Confirmed) hedlajnere na njihovom pregledu za 2023.

U toj kategoriji su i Arctic Monkeys, koji i dalje slove kao favoriti za ovogodišnje hedlajnere posle prošlogodišnje navoda magazina The Sun da su zvanično potpisali ugovor za isti. Šefildski indie rokeri poslednji put su bili hedlajneri na festivalu 2013.

Verovatno nećemo saznati ostale hedlajnere Glastonberija – ili bar veći deo njih - do ranog proleća, ali ako Guns N' Roses budu među njima, to će označiti njihovo prvo pojavljivanje na Vorti Farmi i istorijski nastup za Festival. Sleš je nastupio na Glastonberiju sa svojim solo bendom još 2010. godine, svirajući pet obrada Guns N' Roses kao deo svog seta (pevao je Majls Kenedi). Odgovor na dilemu da li će se Sleš popeti na Glastonberi binu ove godine nastaviće da proganja fanove.

 

Ostavite komentar