Kultura i umetnost > Muzika

OSNIVAČI Coachelle zagazili u HARD ROCK vode: Impresivna LISTA UČESNIKA za festival POWER TRIP

Metallica, Guns N’ Roses, Ozzy Osbourne, AC/DC, Iron Maiden i Tool učesnici su festivala koji će se održati na istom mestu kao i Coachella

Izvor: K1info

31/03/2023 > 16:52

podeli vest:

OSNIVAČI Coachelle zagazili u HARD ROCK vode: Impresivna LISTA UČESNIKA za festival POWER TRIP
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


Fanovi su s nestrpljenjem iščekivali objavljivanje liste učesnika novog hard rock festivala pod nazivom Power Trip, koji organizuju osnivači festivala Coachella, a ono o čemu se proteklih dana šuškalo dobilo je zvaničnu potvrdu: Metallica, Guns N’ Roses, Ozzy Osbourne, AC/DC, Iron Maiden i Tool su učesnici spektakla koji će se održati na istom mestu kao i Coachella - Empire Polo Club u Indiju, Kalifornija, od 6. do 8. oktobra ove godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Power Trip (@powertrip_live)

U suštini, sve vesti koje su procurile ranije ove nedelje bile su tačne: Guns N’ Roses i Iron Maiden će nastupiti u petak, AC/DC i Ozzy Osbourne u subotu, a Metallica i Tool u nedelju. Spisak učesnika je moćan, ali čini se da je relativno mali broj izvođača svesno planiran zbog dugačke set liste svakog od nabrojanih rokenrol veterana.

Svi navedeni su višedecenijski izvođači i većina je poslednjih godina bila na turnejama. Zdravsteno stanje 74-godišnjeg Ozija Ozborna u poslednje vreme zabrinjava fanove - legendarni roker je ranije ove godine izjavio da više neće ići na turneje, ali obično uspeva da održi koncert kada trenutak to zahteva, a jednokratni nastup na festivalu iziskuje daleko manje napora od dugačkih turneja.

Takođe, nabrojani muzičari zajedno su nastupali mnogo puta - Guns N’ Roses su, recimo, bili predgrupa sastavu Iron Maiden daleke 1988. godine, ali su izbačeni sa te turneje zbog svog ponašanja i "gadnih navika", iako ti incidenti uopšte nisu naneli štetu njihovoj karijeri.

Metallica i Guns N’ Roses bili su ko-hedlajneri 1992. na stadionskoj turneji, a pevač Eksl Rouz menjao je bolesnog Brajana Džonsona na koncertima benda AC/DC u Americi 2016. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Power Trip (@powertrip_live)

Uprkos povezanosti sa festivalom Coachella, Power Trip više podseća na hard rock verziju Desert Trip festivala iz 2016. godine, na kojem su nastupili Pol Makartni, Rolingstonsi, Bob Dilan, Nil Jang, Who i suosnivač grupe Pink Floyd Rodžer Voters.

 

Ostavite komentar