Kultura i umetnost > Muzika

Fanovi Metallice DOČEKALI GODOA: Objavljen album "72 SEASONS"

Poznati američki metal bend, na radost fanova, konačko objavio novo studijsko izdanje

Izvor: K1info

18/04/2023 > 17:00

podeli vest:

Fanovi Metallice DOČEKALI GODOA: Objavljen album "72 SEASONS"
Foto: Tim Saccenti


Posle nekoliko objavljenih singlova, među kojima su "Lux Æterna“, "Screaming Suicide“, "If Darkness Had A Son“ i "72 Seasons“, Metallica konačno predstavlja 12. studijski album pod nazivom "72 Seasons“.

Izdanje opisano kao celovečernja zbirka novog materijala donosi 12 pesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta.

- 72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo i lažno ja, koncept onoga što su nam roditelji rekli o tome ko smo. Smatram da je najzanimljiviji deo čitave priče kontinuirano proučavanje tih temeljnih uverenja i načina na koji ona utiču na našu percepciju današnjeg sveta. Veliki deo našeg iskustva u odraslom dobu predstavlja rekonstrukciju ili reakciju na proživljeno u detinjstvu – ili smo zatvorenici detinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom - izjavio je frontmen benda Džejms Hetfild.

Muzičku produkciju potpisuje Greg Fidelman zajedno sa Hetfildom i bubnjarom benda Larsom Ulrihom, a uz CD, LP i digitalno izdanje, dostupan je i ekskluzivni crni vinil, kao i kolekcionarske verzije u ograničenim količinama.

Foto: Tim Saccenti

Metallica

Metallica će novo izdanje koncertno promovisati na velikoj svetskoj turneji pod nazivom "M72“, koja će trajati tokom 2023. i 2024. godine.

Zanimljivo je to što će u svakom najavljenom gradu svirati dve večeri zaredom i to sa posebno kreiranim setlistama.

Nažalost, za sada nema naznaka da će tokom turneje svraćati i u naše krajeve. 

 

Ostavite komentar