Kultura i umetnost > Muzika

Ed Širan DOBIO SPOR: Britanski muzičar NIJE UKRAO pesmu Marvina Geja

Prošle godine Širan je na Visokom sudu u Londonu dobio bitku za autorska prava zbog svog najvećeg hita "Shape of You" iz 2017. godine

Izvor: K1info/Klix.ba

05/05/2023 > 09:47

podeli vest:

Ed Širan DOBIO SPOR: Britanski muzičar NIJE UKRAO pesmu Marvina Geja
Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo


Ed Širan nije kopirao pesmu "Let's Get It On" Marvina Geja kada je komponovao "Thinking Out Loud", odluka je američkog suda.

Britanski muzičar porekao je da je ukrao elemente pesme za svoj veliki hit iz 2014., a naslednici Marvina Geja i autora pesme Eda Taunsenda tvrdili su da im Širan, Warner Music Group i Sony Music Publishing duguju novac zbog kršenja autorskih prava.

Navodi se da je Širan na suđenju u Njujorku rekao da će, bude li proglašen krivim, odustati od muzičke karijere.

- Ako se to dogodi, ja sam gotov, prestajem - rekao je kada su ga upitali koliko mu je suđenje na saveznom sudu na Menhetnu važno, prenosi BBC.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

 

Širan je navodno ustao i zagrlio svoj tim kada su članovi porote presudili da je "samostalno" kreirao svoju pesmu.

Podsećamo, muzičar je na sudu pevao i svirao delove pesme "Thinking Out Loud" na gitari. Rekao je da je numeru komponovao kod kuće u Engleskoj sa svojom prijateljicom Ejmi Vedž, a inspirirali su ga baka i deda, kao i nova romantična veza koju je bio upravo započeo.

Inače, prošle godine Širan je na Visokom sudu u Londonu dobio bitku za autorska prava zbog svog najvećeg hita "Shape of You" iz 2017. godine.

 

Ostavite komentar