Kultura i umetnost > Muzika

Piter Gebrijel nastavlja da OBJAVLJUJE nove pesme tokom PUNOG MESECA

Muzičar je nedavno završio turneju po Evropi, gde je izveo nekoliko pesama sa albuma "i/o", čiji datum objavljivanja još nije poznat

Izvor: K1info

05/07/2023 > 16:24

podeli vest:

Piter Gebrijel nastavlja da OBJAVLJUJE nove pesme tokom PUNOG MESECA
Foto: Tanjug/Hannes P. Albert/dpa via AP


Piter Gebrijel je podelio novu pesmu pod nazivom "So Much" sa svog predstojećeg albuma "i/o". To je sedma numera sa izdanja, a svaka pesma je objavljena tokom punog meseca 2023.

- Namerno sam pokušao da ne budem oštrouman. Želeo sam veoma jednostavan refren, ali koji još uvek ima harmoniju i melodiju. Nešto što je lako svarljivo, ali sa ipak malo karaktera u sebi - rekao je Gebrijel za novu numeru.

- "So Much" govori o smrtnosti, starenju, svim bistrim, veselim subjektima - primetio je muzičar i dodao:

- Ali mislim da u mojim godinama ili pobegneš od smrtnosti ili uskočiš u nju, pokušavajući da živiš život punim plućima, i to mi ima mnogo više smisla. Zemlje koje se čine najživljim su one koje imaju smrt kao deo svoje kulture."

Pesma sadrži umetnički rad pod nazivom "Somewhere Over Mercia" Henrija Hadsona.

- Mislim da je Henrijev rad fenomenalan. On je uradio neka raskošna i komplikovana dela, ali ima i ovaj drugi, ekspresionistički rad sa horizontima u različitim bojama i one su veoma jednostavne i čiste. Snažno sam se povezao sa njim - objasnio je Gebrijel.

- Henrijevi radovi sa horizontima su na neki način minimalistički. Oni su prilično slojeviti i postoji fizički ili trodimenzionalni element u načinu na koji sastavlja rad. Ideja da preseče horizont drugom bojom, u ovom slučaju žutom, čini sliku lepom i moćnom. Na jedan način horizont je beskonačan, ali je i granica. Ima lepu simboliku. Mislim da je to odlično urađeno.

Umetnik je primetio da u pesmi postoji univerzalnost, naglasivši:

- Mislim da je odnos između pesme i mojih linija horizonta prilično dirljiv - bavi se našim razumevanjem šta je vreme, bavi se prazninama ili horizontima ili mestima koja mogu izgledati bliže ili dalje - objašnjava Hadson.

Gebrijel je nedavno završio turneju po Evropi i Velikoj Britaniji, gde je izveo nekoliko pesama sa "i/o", koji još nema zvaničan datum objavljivanja. Planirano je da otpočne severnoamerički deo turneje 8. septembra.

Ostavite komentar